6 augusti, 2019

”Nu börjar VM i 470”

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström tappade några placeringar under tisdagens seglingar på VM i 470. De ligger nu på fjärde plats – men bara fyra poäng från ledarna.

– Vi är med i matchen, kvalet är över och imorgon börjar finalen. Det är då VM börjar på riktigt. Det ser vi fram emot, säger Fredrik.

De olympiska vattnen i japanska Enoshima bjöd på lite mer vind – men värmen är fortfarande tryckande.

– Det är väldigt varmt och otroligt viktigt att hålla sig kall, dricka och äta. Det var en lång dag på vattnet men det är vi vana vid. Det är en del av sporten, säger Fredrik och fortsätter:

– Vi hade fina förhållanden idag. Det blev tre race. I det första hade vi åtta knop och byggande till 13 knop i sista. Det var lite klurigt att läsa av banan och vad som ger fördel strategiskt. Men starter och fart är och kommer alltid vara viktigt här i Japan.

För Anton och Fredrik blev det serien 6-2-5 i tisdagens tre race. Tre dagars segling återstår och på onsdagen börjar finalseglingarna.

– Idag lyckades vi hänga med i toppen hela dagen vilket vi är nöjda med. Självklart finns det saker vi kunde gjort bättre, men det sparar vi tills imorgon, säger Fredrik.

Carl-Fredrik Fock/Marcus Dackhammar är på 20:e plats och i damklassen är Olivia Bergström/Lovisa Karlsson 34:e besättning.

Läs mer på: http://2019worlds.470.org/en/default/races/race