12 augusti, 2019

Team Pro4u vann SM-guld

Svenska mästerskapet i havskappsegling 2019 avgjordes under Sandhamnsregattan 8–10 augusti. KSSS-båten Team Pro4u med Patrik Forsgren vid rodret tog hem segern. En seger som man skulle kunna säga grundlades redan i vintras när teamet optimerade sin båt, bland annat genom att förändra formen på kölen och hyvlade bort bly.

Men det var på vattnet som segern togs. Efter fem seglingar på både bana och till havs var Team Pro4u svenska mästare.

Närmast väntar nu ORCi EM i havskappsegling i Oxelösund 11–17 augusti för teamet och här kommer motståndet att bli ännu hårdare, med många duktig internationella seglare.

–  Det är skönt att känna att det jobb vi gjort och blyet vi hyvlade bort från kölen i januari verkligen gett oss mer fart. Dessutom har vi flera nya segel som vi nu provade för första gången, de känns också riktigt bra. Men viktigast är att vi är ett tajt team ombord. Vi ser fram mot EM, Säger Oskar Hellbom i teamet.

Men att bli svenska mästare i havskappsegling innebär också att Team Pro4u får en inbjudan till Mästarnas Mästare som avgörs på Marstrand 12–13 oktober, där man kommer att få mäta sig med andra svenska mästare i segling. Den finska besättningen kommer man dock inte att behöva möta igen på EM då man där seglar i olika grupper.

Foto: Foto Marco Skeppstedt.