27 augusti, 2019

Suzuki 300 hk med dubbla propellrar

Efter förra årets världsnyhet DF350A med 350 hk med dubbla propellrar presenterar Suzuki nu den helt nya DF300B. Det är den senaste utombordarmodellen i Suzukis befintliga ”GEKI”-serie med dubbla propellrar.

Pressrelease:

Nya DF300B har en maximal effekt på 300 hk och den är fullmatad av Suzukis världsberömda avancerade teknik som bland annat inkluderar:

Suzukis unika ”Dual Propeller system” (dubbla motroterande propellrar) som mycket effektivt konverterar motoreffekten till en framåtgående drivkraft genom att kombinera två motroterande propellrar.

Reduktionsväxel där utväxlingen först minskas mellan vevaxeln och drivaxel (1: a reduktion), och sedan reduceras igen i växelhuset (2:a reduktion) för att leverera så effektiv framdrivning som möjligt.

Kompakt konstruktion, 4 390 cm3 fyrtakts V6-motor som har en maximal effekt på 300 hk med vanlig bensin (blyfri 95).

DF300B är en utombordsmotor med stor kapacitet som utvecklades för att tillgodose kundernas behov som vill ha samma avancerade teknik som Suzukis flaggskepp DF350A. Den största fördelen med att kombinera de högeffektiva motroterande propellrarna och en kompakt tvåsteg reduktionsväxel är att den kan leverera en kraftfull framdrivkraft vilket innebär att DF300B kan riggas på tyngre båtar.

Nya DF300B kunde ses för första gången på Marstrand Boat Show, som hölls 23–25 augusti. Den visas även på Allt på Sjön i Gustavsberg 30 augusti – 1 september. Därefter visas den på Oslo Boat Show i Norge, 5–8 september.