3 september, 2019

Större och rymligare Palm Beach 70

Palm Beach 70 är avsedd för kunder som vill har en större version av tillverkarens effektiva cruisers i toppkvalitet. Den rymliga flybridgemotorbåten har fått imponerande utrymmen och prestanda med 38 knops toppfart.

Marschfarten för den nästan 23 m långa båten är 32 knop, vilket är minst sagt respektingivande. Motoriseringen består av svenska dieselmotorer, Volvo Penta IPS 1350.

Prestanda är dock inte det viktigaste med den här båten. Hennes eleganta, långdragna linjer och interiören i teak ger en tidlös elegans till denna båt med tre stora kabiner.

Den nya modellen bygger i allt väsentligt på Palm Beach 65, men blir det nya flaggskeppet för denna båtbyggare. Det bygger på ett effektivt skrov med relativt lågt motstånd i vattnet, som gör att båten kan nå höga hastigheter vid behov. Skrovet är konstruerat för att snabbt komma upp i fart utan någon markerad planingströskel. Båten är konstruerad för att gå genom vattnet i stället för att lägga energi på att få den att plana upp ovanpå vågorna.

Trots båtens storlek är djupgåendet inte mer än 1,3 m med IPS-motorer, vilket är riktigt bra för en 70-fotare. Även om motoriseringen som varvet går ut med finns det andra alternativ, en av de första båtarna var utrustad med dubbla Volvo Penta D13 à 1 000 hk och propelleraxlar, vilket gav en marschfart på 24 knop och en bränsleförbrukning på 181 lit/h med en räckvidd på 793 Nm.

Komforten ombord lever upp till båtens utseende. Palm Beach 70 har en stor och välkomnande salong med förarplats föröver och ett pentry mitt emot. Pentryt har en U-formad bänk för att det ska gå att laga mat även under gång.

Salongen har L-formade soffor och ett rejält matbord. Salongen har stora ljusinsläpp och inredning i teak. Även på akterdäck finns matplats och badplattformen är också i teak.

Den öppna flybridgen är tillräckligt rymlig för alla ombord.

Under däck finns tre större kabiner i grundlayouten. Ägarkabinen är placerad midskepps om babord. Här finns även ett stort badrum med separat dusch, tvättmöjligheter för kläder med mera.

Tekniska fakta:

Längd:                  22,84 m

Bredd:                  5,85 m

Djup:                    1,3 m (IPS) eller 1,1 m (axel)

Bränsle:                6 000 liter

Vatten:                 1 100 liter

Motorer:               standard 2×1 000 hk Volvo Penta IPS 1350

Marschfart:           32 knop

Toppfart:              38 knop

Info:                      www.palmbeachmotoryachts.com