3 september, 2019

Modernare stil på Bavaria Cruisers

Bavaria Yachts byter stil på sina sex modeller av cruisingsegelbåtar med början 2020. Båtarna får även större variation för inredningarna och högre komfort.

Båtarna får bland annat en ny, ljus rand på friborden. För att ge ett mer sportigt utseende får båtarna även kolfiberrattar som standard, något som infördes i augusti i år.

Interiörmässigt kan kunderna välja mellan teak eller ek, det vill säga samma alternativ som i Bavaria C-Line. Man kan även välja mellan tre olika alternativ för material i durkarna.

Alla som vill ha sin Cruiser 34, Cruiser 37, Cruiser 41, Cruiser 41S, Cruiser 46 eller Cruiser 51 ännu mer sofistikerad kan välja ett mer exklusivt designpaket kallat ”Style” från utrustningslistan. Alla handrails och maststödet under däck är då täckta med läder och i pentryt är ytorna kring spishällen och på diskbänken täckta med HLP White Stone.

Skroven känns igen av en grå färg med ett vitt band och en grå vattenlinje. På däck finns rostfria cleats och i sittbrunnen ett bord med praktiska förvaringsmöjligheter.

Cruiser-Line är en av de mest framgångsrika båtserierna från den stora tyska båttillverkaren under företagets drygt 40-åriga historia. Enbart Cruiser 46 har byggts i nästan 900 exemplar och har utnämnts med titeln European Yacht of the Year. Cruiser 46, Cruiser 34 och Cruiser 37 har också belönats internationellt. Goda seglingsegenskaper är en av de faktorer som påverkat juryledamöterna.

Info: www.bavariayachts.com