13 september, 2019

Dolceriva i centrum för Ferretti

Helt nya Dolceriva stod i centrum för Ferretti Yachts på Cannes båtmässa. Den väldiga italienska båtkoncernen presenterade sex nya modeller på Cannes Yachting Festival, där de visade totalt 26 båtar från sina varumärken Ferretti Yachts, Riva, Pershing, Custom Line och Wally.

Bland världspremiärerna fanns idel lyxiga båtar. Till exempel Ferretti Yachts 720, 48 Wallytender och Riva Dolceriva. De delade kajplats med bland andra Riva 90′ Argo flybridge, Pershing 8X och Custom Line 106′ som samtliga visades för första gången i Cannes.

Riva Dolceriva är på 48 fot. Den båt som visades på mässan blev färdigställd bara några dagar innan mässan, men hon glänste ikapp med solen. På sin plats bredvid ett antal större yachter ser hon liten och kanske anspråkslös ut, men båten är extremt elegant och väldigt fin i linjerna.

Hela inredningen och utförandet i detaljerna är i absolut världsklass, vilket kanske framgår av bilderna.

Tekniska fakta Dolceriva

Längd:                         14,92 m

Bredd:                         4,26 m

Djup:                           1,48 m

Vikt:                             21 400 kg

Bränsle:                       1 800 liter

Vatten:                         310 liter

Toppfart:                      35 knop

Marschfart:                  27 knop

Räckvidd:                    230 Nm

Transmission:              vinkelväxel

Kabiner:                       1

Badrum:                      1

Motorer:                       Volvo Penta D13-800

Info:                             www.riva-yacht.com