13 september, 2019

Finnmaster utökar med två modeller på över 6 m

Finnmaster sortimentet genomgår en omfattande förändring. Under hösten 2019 lanseras två helt nya båtmodeller: Den populära T-serien utökas med lillasystern Finnmaster T6 och R-seriens nya tillskott är Finnmaster R6. Dessutom förnyas namnen på Finnmaster 55 SC till S5 och Finnmaster 55 BR till R5.

Pressmeddelande:

Samtidigt uppdateras samtliga Finnmaster modeller. Båtarna blir tryggare då tillgänglig säkerhetsutrustning blir standard.

Finnmaster T6 är en perfekt kombination av modern toppdesign, praktiska detaljer och sportigt utseende. Båtens dynamiska linjer, stiliga dekaler och förens LED-ljus fulländar ett fartfyllt intryck.

Den kraftiga skrovkonstruktionen gör båten till en säker och mångsidig partner på havet utan att snåla på körupplevelsen. Båten är klassad för en motor på 130–200 hk.

Förarplatsen är ergonomiskt utformad. Förarsätets justeringsmöjligheter och det vinklade fotstödet möjliggör en bekväm körställning. Alla mätare, brytare och kartplottern är nära till hands. Tonade rutor och mörk mätarpanel minimerar bländande reflektioner från ytorna. Pulpeten framför navigatören är utrustad med ett förvaringsfack och en mugghållare för två muggar, prydd med Finnmaster loggan.

Föraren och navigatören har även varsitt armstöd och förvaringsfack utrustade med mugghållare och USB-uttag.

Vindrutan ger den stora sittbrunnen skydd från vinden och är därför en perfekt plats för avslappnade dagsturer för upp till sju personer. Den rymliga U-formade soffan, navigatörsbänken med svängbart ryggstöd och den justerbara förarstolen ger plats att sitta bekvämt och använda utrymmet mångsidigt.

Mitt i sittbrunnen finns ett elegant grått bord som, för maximal avslappning, kan omvandlas till ett soldäck med hjälp av extra dynor som ingår i standardutrustningen. Som tilläggsutrustning finns det plats för ett 30 liters kylskåp under navigatörsbänken och en 18 liters kyllåda att placera under bänken på SB-sidan, för att hålla läskande drycker svala.

Gångarna i båten är planerade enligt vårt Smart Design-koncept, både praktiska och trygga. Åtskilliga teak-laminerade trappsteg, stadiga handtag, tydliga gångar och stora badbryggan gör det enklare att röra sig i båten. Exempelvis kan man förflytta sig tryggt från ena akterdäcket till det andra på den teaklaminerade bryggången. Under bänkarna finns rikligt utrymme för de tillhörigheter som behövs för en dagstur. Utrymmet i bänken på BB-sidan är så rymlig att till och med vattenskidor får plats. Dynorna hålls på plats även när bänklocken öppnas.

I förkabinen finns en rymlig dubbelsäng, säte och bordsyta. Med hjälp av en tilläggsmadrass, som ingår i standardutrustningen, kan sängen förstoras till kabinens hela storlek. I kabinens bakre del finns ett utrymme (63 cm x 87 cm) lagom för bagage. En öppningsbar däckslucka kan installeras på fördäcket för extra ljusintag och komfort.

Finnmaster T6 har en omfattande standardutrustning, exempelvis: Sea Star-hydraul styrning, komplett teak-serie, bord, två-delat kapell, fendrar med tillhörande skyddspåsar samt 9 tums kartplotter. Båten är utformad och tillverkad med varje detalj i åtanke. Inredningen är tillverkad i högkvalitativt Silvertex-tyg.

Även armaturer, beslag, handtag och andra detaljer är valda med omsorg och väl testade. Den vackra utformningen, praktiska utrymmeslösningar, effektiva motoralternativ och det stadiga och ekonomiskt utformade skrovet gör båten till en trygg och värdig partner på havet.

Teknisk data:

Längd: 6,39 m

Bredd: 2,29 m

Djupgående (skrov): 0,40 m

Vikt: 1160 kg

Motor: 130–200 hk

Antal personer: 7

Kojplatser: 2

CE kategori: C

Info: www.finnmaster.fi

 

Finnmaster R6 passar utmärkt till såväl vattensporter som till dagsturer, fiske eller som förbindelsebåt. Denna bowrider är mångsidig och enkel att röra sig i, med flera sköna ställen att hänga på och många praktiska detaljer som gör färden enklare och tryggare för hela familjen. Den har en omfattande standardutrustning som inkluderar eleganta LED-framlyktor, bord, fendrar med tillhörande skyddspåsar samt 9” kartplotter. Båten är klassad för en motor på 130–200 hk.

Den rejäla vindrutan ger ett bra skydd till både förare och passagerare i aktern. Förarplatsen är ergonomiskt utformad. Förarsätet har justeringsmöjligheter och tillsammans med det vinklade fotstödet möjliggör en bekväm körställning. Alla mätare, brytare och kartplottern är nära till hands. Tonade sidorutor och mörk mätarpanel minimerar bländande reflektioner från ytorna. Pulpeten framför navigatören är utrustad med ett handskfack. Föraren och navigatören har även armstöd och förvaringsfack utrustade med mugghållare och USB-uttag.

Den rymliga sittbrunnen i skydd från vinden möjliggör för upp till sex personer att sitta skönt och umgås under en dagstur. Sittgruppen består av en U-formad soffa, navigatörsbänken med svängbart ryggstöd och den justerbara förarstolen. Mitt i finns ett stilfullt grått bord. Med hjälp av tilläggsdynor, som ingår i standardutrustningen, kan soffan lätt omvandlas till en solbädd för ökad avslappning.

Som tilläggsutrustning finns det plats för ett 30 liters kylskåp under navigatörsbänken och en 18 liters kyllåda att placera under bänken på SB-sidan, för allt som kan behövas med för en lyckad dagstur. Kapellet är tvådelat och den förvaras i kapellgaraget bakom akterbänkens ryggstöd.

I båtens för finns ytterligare en mysig och skyddad sittgrupp som, med extra dyna tillgänglig som tilläggsutrustning, kan bäddas ut till ett soldäck. Till fören kommer man enkelt genom dörren i vindrutan.

Förvaringsutrymmet inuti sittbänkarna når ända in under pulpeterna.

Finnmaster Smart Design lösningarna ökar bekvämligheten och säkerheten på sjön. Det finns tre ankarboxar, en i fören två i aktern. Inuti bänkar och trappsteg finns rymliga förvaringsutrymmen. Inuti akterbänken på BB-sidan finns ett rejält utrymme som rymmer till och med vattenskidorna vid behov och bänkarna i fören når ända in under pulpeterna. Ombordstigningen har förenklats med praktiska instegsstegen i både fören, aktern och sidorna. Dessutom kan man förflytta sig tryggt från ena akterdäcket till det andra via bryggången.

Teknisk data:

Längd: 6,39 m

Bredd: 2,29 m

Djupgående (skrov): 0,40 m

Vikt: 1050 kg

Motor: 130–200 hk

Antal personer: 6

CE kategori: C

Info: www.finnmaster.fi