Vill du jobba med båtlivets miljöfrågor?

Svenska Båtunionen (SBU) letar efter en ny medarbetare som vill arbeta på vårt kansli med en av båtlivets viktigaste frågor; vårt miljöarbete. Hos oss kommer du att vara sakkunnig inom ditt område och inblandad i det mesta som händer inom svenskt båtliv.

Under ett år hos oss kommer du bland annat att jobba med:

Att representera SBU som sakkunnig inom miljöområdet i olika sammanhang och på olika nivåer.

Att ta initiativ till, förankra och genomföra korta och långa projekt riktade mot SBU:s medlemmar, där vi bland annat sökt projektmedel för ett treårigt informationsprojekt tillsammans med Sportfiskarna och Skärgårdsstiftelsen.

Att söka, sammanställa och sprida information om båtlivets miljöfrågor till alla våra medlemmar genom nyhetsbrev, hemsidor, sociala medier och vår tidning Båtliv.

Att tillsammans med vår verksamhetschef vara kontakt mot våra förbund och klubbar och stötta dem med utbildningar och information inom båtmiljöområdet.

Att driva och med hjälp av vår miljökommitté och vår kommunikatör se till att vår sajt båtmiljö.se är intressant, fungerar och att den hittas av alla som är intresserade av båtmiljöfrågor.

Att projektleda vårt XRF-projekt där vi genom projektet ska kunna tillhandahålla XRF-mätning av båtbottnar i samarbete med båtbranschens organisation Sweboat.

Att vara ett stöd till vår Miljökommittés arbete och att ansvara för våra Båtmiljöcoachers verksamhet.

För att trivas hos oss så bör du:

Vara en kreativ realist som kan omsätta en bra idé i verksamhet där du själv är en stor del i arbetet.

Ha ett stort eget driv och kunna arbeta självständigt och lösningsorienterat, särskilt eftersom du i många delar kommer att vara ensam om ditt område hos oss.

Vara noggrann och driven samtidigt som du ska ha tålamod att arbeta färdigt med en uppgift eller projekt även om målet är otydligt eller arbetet drar ut på tiden.

Vilja bidra med bra stämning på jobbet.

Tycka om att möta människor och skapa relationer med dem.

Vi sitter i nyrenoverade lokaler vid kajkanten på Djurgården i centrala Stockholm.

Har du frågor om tjänsten kontakta Peter Karlsson, Verksamhetschef 08-545 859 61 eller per mejl: peter@batunionen.se.

Läs mer här:

https://batunionen.se/jobba-med-batlivets-miljofragor/

 

Foto: Roland Brinkberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*