Heatmaps – Båtrelaterade stölder

Båtklubbsappen Coboats har sedan 2018 i samarbete med polisen för sjörelaterade tillgrepp skickat ut heatmaps och statistik gällande båtrelaterade stölder i Sverige till sina användare. Målet är att i brottsförebyggande syfte uppmärksamma båtklubbar och båtägare på stölddrabbade områden och riskområden för eventuella fortsatta stölder. Tidigare har vi bara kunnat ta del av kvartalsvisa rapporter per län. Dessa rapporter skickas ut var 14:e dag och är därför betydligt mer relevanta. Vill man få rapporter om stöldindikationer eller själv lämna upplysningar till andra båtägare i sitt närområde så är det klokt att ladda ner appen Coboats och skapa en grupp eller gå med i en befintlig. Coboats är gratis att ladda ned och använda.

Ni hittar heatmapsen på https://www.coboats.se/polisrapporter.

Årets första polisrapport om båtmotorstölderna är nu publicerad. Region Stockholm, Öst, Väst och Syd har större problembilder, där mönster och annan information pekar på aktiviteter av internationella brottsnätverk. Läs hela artikeln….

När båtsäsongen är slut avtar båtstölderna. Det stöds av polisens siffror för veckorna 45–47, som visar en nedåtgående trend. Läs hela artikeln….

De senaste två veckorna har det anmälts 119 brott med båtanknytning (vecka 43–44). 58 båtmotorstölder har rapporterats. Läs hela artikeln….

Nu kan du få den allra senaste informationen om båtrelaterade stölder på Båtlivs hemsida. Tack vare ett samarbete mellan SBU/Båtliv, Svenska Sjö, polisen och båtklubbsappen Coboats kan vi publicera den senaste lägesbilden från polisen var 14:e dag. Läs hela artikeln….