16 oktober, 2019

Elmotor med 2,2 m rigglängd

Minn Kota elmotorer för montering i fören på båten är mycket populära bland sportfiskare som ägnar sig åt insjöfiske efter gädda, abborre och gös. Minn Kota Riptide Terrova 112 BT IP Link 87” är hela 220 cm lång.

Pressmeddelande:

Möjligheten att styra motorn med en fjärrkontroll eller fotpedal samt de avancerade iPilot funktionerna som bland annat erbjuder elektronisk GPS ankring, autopilot och farthållare har skapat nya möjligheter.

Sedan introduktionen av i-Pilot 2009 har produkterna utvecklats och trimmats till ett ovärderligt hjälpmedel. Dagens mest avancerade modeller kan även styras direkt från Humminbird GPS/ekolod och smarta telefoner med Minn Kota app. Genom One-Boat Network med Humminbird ges många synergieffekter som möjlighet att följa AutoChart djupkurvor samt cirkulera runt en waypoint med mera.

Havsfiskare har upptäckt fördelarna att kunna utnyttja framför allt ankringsfunktionerna när de fiskar på vrak och branter. Att ankra traditionellt gör det svårt att hålla sig i rätt position över vraket eller branten samt att det ofta kräver lång kätting och lina. Det har tidigare funnits begränsningar i att rigglängden är för kort för större båtar men 2018 lanserade Minn Kota ett antal motorer med rigglängd på 72” (182 cm), vilket skapade en lösning för många.

Minn Kota har inför 2020 presenterat än ännu längre rigglängd, Minn Kota Riptide Terrova 112 BT IP Link 87” (220cm). En 36V trollingmotor med en dragkraft på 112lb (51kg) som levereras med IP Link fjärrkontroll med touchskärm, headingsensor, RTA-54 monteringsfäste och MKA-55 stabiliseringsfäste. Det kommer göra det möjligt för fler havsfiskare att få hjälp av Minn Kotas i-Pilot funktioner.

Pris 59 995 kr.

Info: www.comstedt.se/produkt/riptide-terrova-bt-ip-link