17 oktober, 2019

10 m coupébåt från Sea Ray

Med en helt ny Sea Ray Sundancer 320 Coupe Outboard fortsätetr det amerikanska båtföretaget att fira sitt 60-årsjubilem. Båten får premiär på Fort Lauderdale International Boat Show, 30 oktober – 3 november.

Den nya modellen är försedd med dubbla utombordsmotorer. Sundancer 320 Coupe Outboard sägs kombinera fördelarna med en cruiser, bowrider och en coupe i en ena förpackning. Det kan vara intressant på våra breddgrader, där bowrider i många år har varit ett vinnande koncept. Det dyra amerikanska dollarn talar dock emot modellen, om den inte i likhet med en del andra USA-båtar börjar tillverkas i Polen för den europeiska marknaden.

Båten har även en smart hardtop med glastagbar och en elektriskt manövrerad lucka.

Motoriseringen är två stycken Mercury 350 Verado utombordare med Joystick Piloting för enkel hantering. Som standard finns Dual Digital Dash skärmar med Mercury VesselView Link Data, Simrad GO9 9 tums skärm och Sea Ray Connect smart boat.

Tekniska fakta

Längd:      9,88 m

Bredd:      3,22 m

Djup:        1,09 m

Bränsle:    833 liter

Vatten:     121 liter

Hålltank:   106 liter

Kojer:       4

Vikt:          6 200 kg

Info:          www.searay.com