27 november, 2019

Aluminiumbåtar för fiske och avkoppling

Den amerikanska båttillverkaren Princecraft kommer med flera nya båtmodeller i aluminium. Båtarna är byggda för att koppla av på sjön och för att fiska.

Den helt nya modellserien Platinum SE är premium fiskebåtar medan Vectra beskrivs som pontonbåtar för sportfiske. De ser dock mest ut som stabila plattformar för den som vill ligga ute hela dagen på sjön.

Princecraft Platinum SE är en typisk USA-båt för fiske. Den körs snabbt ut till fiskeplatsen och kan där smyga runt med elmotor för att få tag i fisken.

I serien ingår tre modeller – Platinum SE 227, Platinum SE 207 och Platinum SE 186 (bilden). De har en del finesser som svenska båtägare gärna skulle vilja ha. Bland annat eluppvärmda stolar, låsbara fack för utrustningen, extra mycket belysning och en väl skyddandevindruta.

Elektroniken är en SIMRAD Go7 multifunktionsskärm med VesselView Link, GPS och ekolod. Dessutom är de utrustade med en 200 W Bluetooth SonicHub2 Radio med USB.

Princecraft tillverkar sedan tidigare olika pontonbåtar, något som är mycket populärt särskilt på insjöarna i USA. Serien med namnet Vectra/Sportfisher omfattar 15 olika modeller inklusive två nyheter: Sportfisher 21-2RS och Vectra 21 RL.

Förutom stora sociala utrymmen är de utrustade för sportfiske.

Tekniska fakta

Platinum SE 186

Längd:      5,6 m

Bredd:      2,4 m

Djup:        0,8 m

Motor:      150–175 hk

Personer: 7

Info:          www.princecraft.com

Sportfisher 21-2RS

Längd:      6,6 m

Bredd:      2,6 m

Djup:

Motor:      40–115 hk

Personer: 10

Info:          www.princecraft.com