Sail the dream

DETTA ÄR EN ANNONS FRÅN GREKISKA STATENS TURISTBYRÅ

Mycket i Grekland handlar om havet. En akvatisk himmel som vimlar av liv. Havsvatten tvättar den kontinentala delen från öster, söder och väster, och skapar en rikedom av ständigt föränderliga bilder, som formar en större bild som visar harmoni och ren skönhet av allt.

Segling utanför den grekiska kusten är ett bra sätt att lära känna landet bättre, där havet är ett inslag i överflöd. Så segla på det djupblå havet och utforska de 3,000 öarna i den grekiska skärgården och kusten som sträcker sig mer än 20,000 km. Lev din dröm!

Joniska havet

Joniska havet och den berömda gruppen av öar som ligger utanför den grekiska västkusten väntar på dig för nya äventyr och utan tvekan oförglömliga minnen. Långa gyllene stränder fångar ögat. Kristallklart vatten, säkra hamnar och slingrande stränder fängslar sinnena när du seglar.

Segla Joniska havet

Foto: GNTO/Archive_Paxoi

Argo-Saroniska bukten

Argo-Saroniska buktens örike består av Aegina, Poros Spetses, Hydra och Agistri. Dessa öar är vida kända inte bara för sin viktiga historia utan också för sin moderna, kosmopolitiska stil. Det korta avståndet från Aten och det milda klimatet under hela året gör denna grupp av öar idealisk för en kort semester. Njut av naturens skönhet i ensamma vikar och ta ett dopp vid avskilda stränder.

Segla runt Argosaroniska öarna

Foto: GNTO/Arkiv

Kykladerna

De dominerande blå och vita färgerna i Egeiska havet kommer att vara din följeslagare på din resa genom de underbara Kykladerna. Enligt grekisk mytologi skapade Poseidon, guden av havet, denna grupp av 56 öar och holmar.

Kykladerna charmerar och utgör en utmaning för alla sjöälskare. Blått vatten väcker sinnena och den skarpa färgkontrasten samt skenet på öarna kommer att få dig att tappa andan. En fantastisk resa ligger framför dig när starka lokala vindar fyller seglen.

Öarna talar Drömmarnas språk…. Lyssna på det!

Segla genom Kykladerna

Foto: GNTO/P. Dimitrakopoulos_Naxos_Portara

Sporaderna

Segla norrut och du kommer att nå Sporaderna. Förändringen av landskapet från de klippiga, vilda Kykladerna till de gröna Sporaderna är anmärkningsvärd. Fyra öar är befolkade i denna grupp, nämligen Skyros, Skiathos, Skopelos och Alonnisos.

Djupblå hav, små skyddade vikar och otaliga stränder. Några av dem endast tillgängliga från havet. Sporaderna ger miljön för en verkligt minnesvärd semester.

Segla genom Mamma Mia Island

Foto: GNTO/Archive_Skiathos

Norra Egeiska havet

Delfiner kommer troligen att vara dina följeslagare när du seglar på norra Egeiska havet. De nordöstra Egeiska öarna är som prickar på det blå havet, som färgglada pärlor målade på en duk. De erbjuder besökarna fascinerande vyer.

Öarna är indelade i två kategorier för att göra din resa lättare. Den första omfattar de större öarna, nämligen Thassos, Samothrace, Limnos, Lesvos, Chios, Samos och Ikaria, och den andra inkluderar de mindre öarna som Agios Efstratios, Psara, Fournoi, och Oinousses.

Segla det djupblå havet

Foto: GNTO/D. Rozaki_Ikaria

Dodekanisos

Den Dodekanesiska gruppen av öar tillhör den sydöstra delen av Grekland. Havet, solen och starka vindar är de mäktiga naturliga elementen som skapar den rätta atmosfären för de oförglömliga tillfällen vi alla drömmer om!

Segla den grupp av öar som är som en målning

Foto: GNTO/K. Vergas_Dodecanese, Rhodos

Kreta

De starka vindarna kommer att leda dig söderut till stränderna på Kreta. Den största grekiska ön är ett vägskäl där de tre kontinenterna möts. Den tvättas av kretensiska havet i norr, och av Libyska havet i söder. Lägg till vid marinorna i hamnarna på Heraklion och Agios Nikolaos och utforska omgivningarna.

Segla runt Kreta

Foto: GNTO/Y. Skoulas_Crete, Lasithi, Elounda

Dykning

Dykning har varit en aktivitet som utövats av människor i Grekland så tidigt som det 2:a årtusendet före Kristus. Grekiska hav erbjuder entusiaster dykning i ett överflöd av dykplatser såsom rev och undervattensgrottor, fascinerande kanjoner och undervattensvägar. Vattentemperaturen varierar från 18 till 26 grader och fint väder kommer att tillåta en sikt på 25 meter.

ner i den stora blå

Utforska arkeologiska fynd under vattnet

Peristera är en obebodd ögrupp med vegetation av Macchia. Arkeologiska forskningar under vattnet har lett till upptäckten av ett gammalt skeppsvrak tillsammans med en rad andra arkeologiska fynd som avslöjar att Sporadernas öar alltid har varit en viktig sjöväg för forntida kulturer.

in i Marine Park

Foto: GNTO/G. Rigoutsos

VIDEO GREKLAND 365 DAG DESTINATION

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*