3 december, 2019

Utmanare i 40-fotsklassen

Bavaria presenterar en ny segelbåtsmodell på 40 fot, i den framgångsrika C serien nämligen Bavaria C42. Den nya modellen slår många rekord i klassen.

Pressmeddelande:

Båten är som sina större syskon i serien designad av framgångsrike Cosutti Design. Mauritzio Cosuttis båtar har dominerat resultatlistorna i havskappsegling under många år och de större syskonen från Bavaria har fått lovord för sina fina seglingsegenskper. Det ger garantier för fina seglingsegenskaper också i den nya modellen. En rejäl lätthanterlig segelyta med självslående fock och om man vill en rullstor ger enkel och smidig segling på liten besättning.

Modernt skrov ger inte bara fart och smidig segling utan rak stäv med fylliga bogsektioner, rejäl bredd med korta övehäng ger också plats för en komfortabel inredning jämförbar med betydligt större båtar.

För ut hittar du en äkta ägarhytt. En bädd stor som i ett sovrum med huvudändan mot förskottet.

Rejäla garderober och skåputrymmen. Här kan du även välja till en egen toalett med dusch.

Salongen bjuder rejäl rymd med matgruppen om styrbord, extra soffa med navplats om babord.

Ett avskilt pentry med stor köksbänk i vinkel ger plats för matlagningskonst. Stort våtutrymme med helt separat dusch är en ovanlig lyx i denna storleksklass.

Akterut två hytter med dubbelsängar också de i storlek som hotellsängar. Helt unikt för storleken är att man sover med huvudet mot väggen även i dessa hytter. Stora garderober gott om stuv. Här kommer gäster eller barnen med vänner att trivas.

Sittbrunnen är tack vare den rejäla bredden över däck akterut mycket stor. L-soffor på båda sidorna visar tydligt vilken plats som finns här. Dubbla rattar med bra sittkomfort för rorsman ger full kontroll. Nära till seglingsfunktioner och instrument. Självslående fock ger enkel och smidig segling. Breda gångbord och stora ytor gör vistelsen på däck behaglig.

Sammantaget är nya Bavaria C42 en båt som erbjuder en ny högre nivå av komfort och seglingsglädje. Premiärvisning på boot Düsseldorf 18–26 januari.

Tekniska fakta

Skrov längd:                       11,98 m

Längd med bogspröt:         12,90 m

Bredd:                                4,29 m

Djup:                                  2,10 / 1,70 m

Deplacement :                    9 678 kg

Köl:                                     2 698 kg

Segelyta:                            100,6 kvm

Baspris:                              2 112 000 kr inklusive moms

Info:                                    www.bavariasverige.se