19 december, 2019

Italienska linjer på ny Fairline Targa 58 GTB

Med Fairline Targa 58 GTB fortsätter det engelska varvet att lansera nytänkande yachter. Italiensk elegans blandas med funktionella lösningar, som till exempel en utfällbar badbrygga.

Den helt nya Fairline Targa 58 GTB lanseras på båtmässan i Cannes i september 2020. Redan nu visas dock de första ritningarna på den nya modellen. Den är framtagen efter ett samarbete mellan italienska superyachtdesignern Alberto Mancini och det brittiska varvet.

Denna stora ”express cruiser” blir båttillverkarens första modell med en stor och utfällbar badbrygga, ”beach club”.

Det här är helt klart en modernt designad båt. Inredningen är designad som i en elegant lägenhet, vilket har varit ett kännetecken för flera varv de senaste åren. Stilen går allt mer åt hotellinredning.

Ombord är det gott om trä i durkar och i många detaljer. Allt är tillverkat för hand. Belysningen är värd ett eget kapitel, den är designad för att skapa en känsla av extra stort utrymme. Trots den höga komforten ombord har konstruktörerna inte gett avkall på prestanda. Båten har en toppfart på 36 knop.

Targa 58 GTB minskar avståndet mellan båt och vatten tack vare de utfällbara delarna av badplattformen. Båtens beach club blir den självklara plats där mycket av tiden spenderas när båten ligger stilla. I aktern finns också ett garage för både en Williams 345 JetRib och en Seadoo Spark JetSki.

Båten kostar från 1 miljon Pund plus moms, vilket bör betyda drygt 15 Mkr i Sverige inklusive moms. Targa 58 GTB finns med olika motorbestyckningar, inklusive Volvo Penta, MAN och Caterpillar med effekter på 1 800–2 600 hk.

Info: www.fairline.com