19 december, 2019

Max Salminen avancerar på Finnjolle-VM

Max Salminen avancerar på VM i Finnjolle. Efter torsdagens tre seglingar är han nu på 15:e plats efter serien 15-10-18 på Port Philip Bay utanför Melbourne. Sämre gick det för Johannes Pettersson som tappade tio placeringar – från elfte till 21:a plats.

– Det var en extremt fysisk dag. Ett riktigt kraftprov. Jag har otroligt svårt att få till förstakryssarna vilket gör att jag måste jaga i alla race, säger Max.

Jobbigt var det också för Johannes som slutade på 32:a, 29:e och 30:e plats idag.

– Det var en tung dag för min del med tre race som jag hade högre förväntningar på. Jag hade svårt med kryssfarten i de krabba och höga vågorna. Positivt iallafall är att jag hade bra fart på länsen och kunde ta några platser där, berättar Johannes.

Efter att alla seglingar blivit inställda på onsdagen för att det inte fanns någon vind klämde arrangören in tre race på torsdagen. Och då temperaturen föll från onsdagens galna 43 grader till mer normala 20 under natten så kom också en stadig bris på cirka 7–8 m/s.

Förhoppningen är nu att köra tre race även på fredagen.

Enligt prognosen ska värmeböljan fortsätta under fredagen med temperaturer upp mot 45 grader, för att sedan på lördagen rasa till mer normala 20 grader. Det förväntas ganska bra vind runt 7-8 m/s både på fredagen och på lördagen.

I topp har nyzeeländaren Josh Junior fortfarande en stabil ledning 13 poäng före britten Giles Scott och 18 poäng före den regerande världsmästaren Zsombor Berecz från Ungern.

Läs mer: https://2019.finngoldcup.org/

Foto: Robert Deaves.