15 januari, 2020

X-Yachts Sverige får ny ägare och ledning

Robi Gripenberg blir ny vd för X-Yachts Sverige. Robi som har varit ansvarig för X-Yachts Finland sedan augusti 2002 har undertecknat ett distributionsavtal för försäljning av X-Yachts segelbåtar i Sverige som börjar gälla den 15 januari i år. Johan Delin som drivit verksamheten i Sverige slutar och går i pension.

Under en övergångsperiod finns Johan Delin som ett stöd för Robi Gripenberg i överförandet av verksamheten. X-Yachts Sweden AB finns som tidigare på den gamla adressen Ängshyddevägen 1, 181 31 Lidingö. Det finska kontoret fortsätter också som tidigare på Båtbyggarvägen 6, 00210 Helsingfors.

X-Yachts A/S i Danmark har under sin drygt 40-åriga verksamhet tillverkat cirka 6 000 segelbåtar. Sammanlagt har nästan 60 olika modeller producerats sedan starten 1979. I Finland finns cirka 200 X-Yachts segelbåtar och i Sverige cirka 450.

– Jag är förväntansfull och glad över denna möjlighet och naturligtvis oerhört ödmjuk inför att vårda och utveckla den minst fyra gånger större svenska marknaden. Jag känner redan en hel del av de svenska X-Yachts-seglare då jag tillsammans med Johan har varit på svenska båtmässor i över tio år. Därför ser jag väldigt mycket fram emot att kunna erbjuda våra tjänster till både nya och gamla kunder i framtiden, säger Robi Gripenberg.

Info: www.x-yachts.se