19 januari, 2020

Världspremiär i Düsseldorf för Nimbus T8

Nimbus T8 fick världspremiär på den stora båtmässan i Düsseldorf. Det är en multifunktionell, välutrustad och snabb båt avsedd för dagsaktiviteter och vattensport med övernattningsmöjlighet för två – en värdig efterträdare till Nova och R-serien.

Pressmeddelande:

– T8:an är en skandinavisk dagbåt som tar vid där Nova och R-serien slutade. Blanda design, funktionalitet och DNA från 230R, 250R och 26 Nova och lägg till Nimbus nuvarande stilrena formspråk och resultatet blir en T8 – en funktionell dag tender för de som uppskattar omsorgsfull skandinavisk design och värdesätter genomtänkta lösningar och komfort, säger Jonas Göthberg, Kommersiell direktör på Nimbus.

T8:an är avsedd för dagliga sociala aktiviteter, transporter, vattensporter och lek. Den bygger på ett nyutvecklat luftsmort stegat skrov med fina sjöegenskaper och låg planingströskel. Marschfart ligger på 20–35 knop och maxfart en bra bit över 40 knop.

– Båten upplevs som stum, trygg och tyst vilket medför att man med lätthet kan stå på i hög fart även i sämre väderförhållanden. Byggkvaliteten och de goda sjöegenskaperna i kombination med fartresurser inbjuder till en mer aktiv kör-stil och det känns tryggt och säkert även om man provocerar båten, säger Joacim Gustavsson, chefsdesigner på Nimbus.

En nyhet är att T8:an kan utrustas med en robust T-top med lexantak som ger solskydd utan att ta bort den luftiga öppna känslan som man gärna vill ha i en dagbåt. Kombinationen med T-top och stor kapellhytt, som täcker hela akterdäcket, gör det möjligt för 5 personer att sitta bekvämt och skyddat i en ljus och rymlig miljö. Båten är godkänd för 8 personer.

– Lexantaket på T-toppen i kombination med kapellhytten gör det möjligt att åka skyddat även när det är lite sämre väder. Det förlänger säsongen och ökar användningsområdena speciellt i Skandinavien, säger Jonas Göthberg.

I likhet med T9 har T8 bred walk-around men väl tilltagna trampytor som bidrar till extra god rörelsefrihet ombord och gör det smidigt att kliva ombord eller av. Framför förarplatsen finns möjlighet till ”soldivan” som i kombination med fördäckets breda ytor ger plats för fyra personer. Fördäcket döljer en stor lastlucka med access till förruffen för enkel lastning.

Förarplatsen har ärvt samma rena ”look-n-feel” som T9 och kan utrustas med 7”, 9” eller 12” plotter.  Vändbara förarstolar och ett fast monterat uppfällbart bord gör att man med tre enkla handgrepp får en matplats för fem personer. Aktersoffan har plats för 6 personer, 3 bakåtvänt och 3 i färdriktningen. Ryggstödet på aktersoffan kan vinklas i tre olika lägen beroende på användningsområde – färd (uppfällt läge), aktre lounge-soffa (vinklad) eller hel solbädd (nedfälld). Under aktersoffan finns utdragbart kylskåp och ett stort lättåtkomligt teknikutrymme. På akterdäck finns även uttag för dusch och två sidostuvar.

Under däck finns en koj för två personer med integrerad ventilation, LED-belysning, goda stuvutrymmen och separat toalett med handfat. Vid nedgångsluckan finns kokmöjlighet tack vare utfällbar gasolbrännare och på barbordsida i ruffen finns möjlighet till pentry/vask med avställningsyta.

Båten kan fås med tre olika kapell-lösningar – hamnkapell, kapellhytt eller i T-top utförande med kapellhytt som täcker hela akterdäcket. Båten börjar levereras från och med nu.

Nimbus T8 är en gedigen, välutrustad, snabb walk-around för dagsturer och vattensport med övernattningsmöjlighet för två. Den passar de som uppskattar stilren omsorgsfull skandinavisk design och värdesätter funktionella lösningar och komfort.

Pris från 997 500 kr.

Tekniska fakta

Längd:                  8,15 m

Bredd:                  2,60 m

Vikt*:                    2 300 kg

Bränsle:                240 liter

Vatten:                 50 liter

Kylskåp:               30 liter

CE-klass:             C, 8 personer

Kojplatser:            2

Maxfart:                +40 knop

Motoralternativ:

Mercury Verado   V6 200 hk / hp (cold fusion white)

Mercury Verado   V8 250 hk / hp (cold fusion white)

Mercury Verado   V8 300 hk / hp (cold fusion white)

Info:                      www.nimbus.se