22 januari, 2020

60 fots chaseboat från Windy blir nytt flaggskepp

Efter framgångarna med superyacht tenderbåten SR52Blackbird är det dags för en storasyster. Nya Windy SLR60 blir något alldeles extra och har tagits fram i samarbete med bland andra Malcolm McKeon.

Windy SLR 60 är en kraftfull chaseboat med extra lång räckvidd upp till 850 Nm. Båten har också en stark personlig profil.

Windy har haft stora framgångar med sina tidigare supderyacht tenders. Detta är dock en så kallad chaseboat och den första båten som båtproducenten tar fram i samarbete med Malcolm McKeon Yacht Design.

Med en räckvidd på 850 Nm vid 25 knop har Windy SLR 60 designats för att vara den ultimata superyacht chaseboaten för långa utflykter till havs. Den fungerar även bra som elegant fiske- eller dykbåt liksom för dagsutflykter.

Designen är elegant med svepande linjer och en mycket clean profil. I aktern finns en stor integrerad badplattform, som fortsättning på skrovets och däckets linjer. Här finns även utrymme för gäster, egen bar och plats för att umgås med familj och vänner.

Den första båten i serien har utvecklats speciellt för en mycket erfaren ägare av superyachts och för att möta dennes tuffa önskemål. SLR 60 har många detaljer som även återfinns i ägarens superyacht. SLR 60 byggs av Windy Scandinavia AB i Västervik och blir företagets nya flaggskepp.

Tekniska fakta

Längd:                18,12 m

Bredd:                4,38 m

Bränsle:              4 250 liter

Toppfart:             44 knop

Marschfart:         25–30 knop

Räckvidd:           850 Nm

CE-klass:            B

Design:               Malcolm McKeon Yacht Design Ltd

Interiördesign:    LIAIGRE, Paris, France