22 januari, 2020

Anton och Fredrik leder i Miami

Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har inlett kappseglingsåret på allra bästa sätt. Efter de två inledande dagarna av världscupseglingarna i Miami leder de 470-klassen, med hela världseliten på plats.

– Vi fick en drömstart den första dagen. Den lätta luriga vinden passade oss perfekt. Vi gjorde kanske inte dom vassaste starterna, men tillräckligt bra för att kunna exekvera vår strategi, vilket räckte långt, berättar Anton och fortsätter:

– Det var extra skoj att vi seglade fort på läns, det har vi arbetat enormt mycket med. Men som vi brukar säga; du kan aldrig vinna en regatta första dagen. Men du kan förlora den.

På måndagen var de två OS-klara svenskarna trea och tvåa och därmed fick de dra på sig den gula ledarvästen inför tisdagens seglingar. Och där var de trea och åtta. De leder därmed tre poäng före grekerna Panagiotis Mantis och Pavlos Kagialis.

Bakom jagar också svenskarna svåraste konkurrenter i världstoppen, australierna Mathew Belcher/William Ryan, på fjärde plats, och spanjorerna Jordi Xammar/Nicolas Rodriguez på sjätte plats.

Läs mer: https://miami.ussailing.org/

2020 Hempel World Cup Series Miami © Pedro Martinez / Sailing Energy 21 January, 2020.