24 januari, 2020

Paragon 31 Flybridge – ultimat båt för alla väder

Paragon 31 Flybridge är den idealiska året-runt-båten för de som är ute på havet i alla väder. Denna tuffa båt med sitt robusta skrov har lanserats i en uppdaterad version med flybridge.

Det här är en båt för seriösa båtåkare som söker en båt helt utan kompromisser. Detta märks bland annat genom att båten klarar av större motorer och har utökade utrymmen för utrustning säkerhetsmateriel. Den mest synliga externa skillnaden är en heavy-duty gummifender som löper längs hela skrovet.

Jämfört med den tidigare versionen har P31 Flybridge ett 40 cm längre och 10 cm högre skrov. Detta bidar till de förbättrade sjöegenskaperna och reducerar planingströskeln. Den utökade skrovlängden gör det också möjligt att utrusta båten med 2xVolvo Penta D4-320 DPI motorer.

Akterdäcket är helt flush med effektiva avrinningar för att ge maximala förvaringsutrymmen både under och över däck. Det finns också möjlighet att komplettera med sittplatser på akterdäck och ett bord som ger en matplats för 6–8 personer. Flybridge har utrustats med en vindavvisare.

I fören finns en kabin med en stor dubbelkoj och ett pentry med arbetsyta och förvaringsutrymmen. Det stora utrymmet ger också plats för ett riktigt badrum med toalett och dusch.

Salongen har flera möjligheter att stuva undan medhavd utrustning. Föraren har god sikt runt om via en laminerad panoramaruta med värmetrådar. Standardutrustningen är två stolar och en L-soffa. Akterkabinen har två fullängdskojer och stuvutrymmen.

Tekniska fakta:

Längd:      10,59 m

Bredd:      3,38 m

Djup:        1,18 m

V-skrov:    24,5 grader

Vikt:          5 600 kg

Bränsle:    450 liter (1xD6), 700 liter (2xD4)

Vatten:     200 liter

Hålltank:   70 liter

CE-klass: B

Personer: 8

Motoralternativ:

1 x Volvo Penta D6-400 Aquamatic DPI (400 hk) Electric Steering

1 x Volvo Penta D6-440 Aquamatic DPI (440 hk) Electric Steering

2 x Volvo Penta D4-300 Aquamatic DPI (600 hk) Electric steering

2 x Volvo Penta D4-320 Aquamatic DPI (640 hk) Electric Steering

Info:          www.nimbus.se