27 januari, 2020

Bavaria Yachts köper utombordarmärke

Bavaria Yachts köper motorbåtsserien Neo från Greenline Yachts och går därmed in på utombordarmarknaden. Den första modellen i den nya serien ska produceras hos det tyska varvet i Giebelstadt med start i september.

Bavaria Yachtbau har hittills producerat motorbåtar med inombordsmotorer. I och med köpet av Neo från slovenska Greenline Yachts (SVP Yachts) övertar den tyska båttillverkaren samtliga rättigheter till Neo-konceptet.

Nyheten kom överraskande under den sista dagen på boot Düsseldorf. Den första båten i nya Bavaria Day Cruiser Line med utombordare är planerad att rulla av monteringslinjen i varvet i Giebelstadt i september.

Det blir en 10,99 meter lång båt som bygger på en Greenline Neo från SVP Yachts. Fram till starten av serieproduktionen kommer Bavaria Yachts utvecklingsteam att utveckla och finputsa den nya daycruisern för att passa in i varvets produktion och DNA. Motoralternativen för den nya modellen är främst 2×300 hk utombordare.

Den nya modellserien förstärker Bavarias modellutbud väsentligt. Sedan tidigare har varvet motorbåtar under namnet S-Line, sportiga båtar från 29 till 45 fot med inombordare, och R-Line och med bland andra Virtess 420 som kommer att ha en hög standard med lyx, komfort och design. Nya SR-Line ska kombinera sportighet och komfort.

Bilden: Greenline Neo Open.