29 januari, 2020

Fairline F-Line 33 med utombordare på Båtmässan

Fairline lanserade en ny version av sin 10 m daycruiser F-Line 33 på båtmässan i Düsseldorf. Båten utrustas med dubbla utombordare och får därmed en lite sportigare look. Båten visas på Båtmässan i Göteborg som pågår 1–9 februari.

Den nya modellen visades med inombordare i Cannes i höstas. Den modellen har en praktisk akter tack vare inombordsmotorerna med ett stort soldäck som kan förändras beroende på ägarens önskemål. Standardmodellen kommer att utrustas med en Volvo Penta motor med sterndrive med dubbla dieslar från Volvo Penta som starkare alternativ. Den som vill köra riktigt snabbt ska även kunna ladda med dubbla bensin V8-motorer.

På boot Düsseldorf var det världspremiär för en variant med utombordare. Trots att utombordarna behöver mer plats när de tiltas upp så kan man gå runt motorerna tack vare en ”Ascender” badbrygga från tillverkaren H+B Technic som är byggd runt motorerna. Badbryggan är höj- och sänkbar och kan även användas som stege ner i vattnet.

Båda modellerna av 33-fotaren är designade av italienaren Alberto Mancini. Han har ritat båten som en modern och komfortabel dagtursbåt med svepande linjer, mycket glas och en tvär stäv.

F Line 33 med inombordare har en toppfart på 45 knop med maximala motorer. Med två Mercury Verado 300 hk anges toppfarten till 37 knop medan 2xMercury Verado 350 hk betyder 42 knop. Högst toppfart nås med 2xMercury Verado 400 hk, som ger 45 knop.

Priset för utbordarversionen börjar på cirka 4,2 Mkr med svensk moms.

Tekniska fakta

Längd:      9,99 m

Bredd:      3,5 m

Djup:        0,87 m

Vikt:          6,6 ton

Bränsle:    680 liter

Vatten:     220 liter

CE-klass: C

Personer: 8

Kojer:       2–4

Info:          www.fairmarin.se