31 januari, 2020

Lyxigare version av Yamarin 88 DC

Yamarins flaggskepp blir lyxigare och mer kraftfullt i Yamarin 88 DC Premium med Yamahas kraftfulla utombordare XF425.

Pressmeddelande:

Till båtsäsongen 2020 erbjuder nu Yamarin en Premium-version av sin flaggskeppsmodell, Yamarin 88 DC. I tillägg har även motorkapaciteten höjts till 425 hästkrafter, vilket gör att Yamarin 88 DC nu passar utmärkt med Yamahas kraftfullaste utombordare, den nya Yamaha XF425 XTO.

Förra året lanserades flaggskeppet i Yamarins Day Cruiser-serie, Yamarin 88 DC, och nu till båtsäsongen 2020 kommer den i en snygg och stilren Premium-version. Rent visuellt skiljer sig Premium-versionen från standardversionen med sin kromade vindruta i rostfritt stål och ett par stora 16-tumsskärmar vid förarplatsen. De båda skärmarna för Yamarin Q gör det möjligt för föraren att se ett fullskaligt elektroniskt sjökort på den ena skärmen, och samtidigt se data från övriga instrument på den andra.

Lyxen i Premium-versionen ses särskilt inuti kabinen, där alla detaljer är gjorda av trä, såsom garderoben, WC-dörren och dörrkarmen, hyllan bakom sängen, ramen kring speglarna och förvaringslådorna. Dynserien i Premium-versionen av Yamarin 88 DC har sahara brown som standardfärg, som tillval går det även att få dynserien i grått.

Standardversionen av Yamarin 88 DC har också uppdaterats inför den kommande båtsäsongen 2020, detta har gjorts utifrån önskemål från våra kunder för att göra båten ännu mer attraktiv. Till exempel är dynorna i kabinen mjukare och bordet större än i förra årets modell. Dessutom har nya materialval gjorts och antalet mugghållare och klädkrokar har blivit fler.

Yamarin 88 DC levereras med en omfattande standardutrustning, som innehåller Entertainment-paketet med högtalare, ett hamnkapell, hydraulisk styrning, en justerbar ratt, teak i kabinen, på fördäcket och på bakre badplattformen, öppningsbara skrovfönster, en spis, en elektrisk toalett med septiktank och ett färskvattensystem med tank.

Möjlighet finns att ytterligare uppgradera sin Yamarin 88 DC med Deluxe-paketet, som består av ett soldäck, ett tvådelat kapell, trimplan, ett reservbatteri, bogpropeller för enkel manövrering, kylskåp, klädskåp och däckbelysning. Ett Touring-paket finns också tillgängligt, som inkluderar en ankarvinsch för aktern, en dusch på badplattformen och en värmare.

Den största förändringen av alla är ändå motoreffekten. Den maximala motorkapacitet för Yamarin 88 DC har höjts till 425 hästkrafter, vilket gör det möjligt att utrusta både standard- och Premium-versionerna med den nya utombordaren Yamaha FX425 XTO (Xtreme Thrust Output). Topphastigheten med Yamaha FX425 XTO är nära 50 knop. Det rekommenderade intervallet på motoreffekt för Yamarin 88 DC är mellan 300–425 hk.

Den strömlinjeformade och dynamiska designen på Yamaha XF425 XTO återspeglar dess förstklassiga teknik. Yamaha XF425 XTO är den första fyrtaktaren någonsin med direktinsprutning och Yamahas mest kraftfulla utombordare.

Den 5,6-liters V8-motorn har ett direktinsprutningssystem med fem bränslepumpar, dubbla överliggande kamaxlar (DOHC), variabla ventiltider (VCT), en oljepump med dubbla kammare, en tvåstegs vattenpump, fyrdubbla termostater och ett unikt, inbyggt avgassystem.