1 februari, 2020

Årets Båtklubb prisad på Båtmässan i Göteborg

Årets Båtklubb 2019 fick lördagen 1 februari sitt pris på Båtmässan i Göteborg. Karlstads Segelsällskap, som utsetts till Årets Båtklubb 2019 av tidningen Båtliv, blev en vinnare i tidningen landsomfattande omröstning.

Förutom ära och berömmelse fick Karlstad Segelsällskap även ett prisbord bestående av båtprylar värda långt över 100 000 kr att användas på bästa sätt inom klubben.

– Vi tycker att utmärkelsen är fantastiskt rolig att få. Den är ett kvitto på att vi gör saker rätt, säger Anders Olsson, vice ordförande för Karlstads SS.

I år är det jubileum för utnämningen Årets Båtklubb. Tidningen Båtliv, medlemsmagasin för Svenska Båtunionen, utsåg för tionde gången en båtklubb i Sverige som har utmärkt sig på ett särskilt sätt. Årets vinnare– Karlstads Segelsällskap – är en anrik båtklubb som bildades 1884 och idag har cirka 1 100 medlemmar.

Ett av skälen till att Båtliv valde Karlstads Segelsällskap till Årets Båtklubb 2019 är att det är en förening som jobbar med ständig utveckling för att möta framtidens krav och förväntningar från medlemmarna.

– Vi vill gärna lyfta fram en båtklubb som arbetar med ideella krafter och engagerar sina medlemmar på ett positivt sätt. Karlstad SS har visat att detta fungerar i praktiken, säger Lars-Åke Redéen, chefredaktör för Båtliv.

Karlstad Segelsällskaps styrelse har tagit fram en långsiktig handlingsplan, där de började med värdegrundsarbetet. Med 1 100 medlemmar och en stor omfattande verksamhet, där allt sköts på ideell basis och med många viljor, så måste det finnas tydliga regler som efterlevs av alla.

– Vi tar också hand om våra medlemmar, gamla som nya, alla skall känna sig välkomna och som en del i föreningen. Alla vet vad som förväntas och därmed blir ett medlemskap i KSS enkelt, säger Anders Olsson.

Karlstads Segelsällskap hemsida: www.kdss.se

Tidningen Båtlivs motivering till priset:

”Karlstads Segelsällskap har en bred och omfattande verksamhet, baserad på ett modernt båtliv och en relevant värdegrund. Klubben är verksam året runt med allt från kappseglingar, eskadrar, kurser och parasegling till Hamnens Dag.”

Bilden: Karlstads Segelsällskap är Årets Båtklubb 2019, utsedd av tidningen Båtliv. Här tar medlemmarna emot priset på Båtmässan i Göteborg 1 februari.