Båtsuget fick många att köpa båt under mässan

När Båtmässan i Göteborg avslutades igår kväll kunde Svenska Mässan konstatera att suget efter båt och båtliv är fortsatt stort. Besökarmässigt ökade mässan med 3 procent jämfört med i fjol. Och bland utställarna var tongångarna positiva efter mycket bra försäljning av båtar och marina tillbehör.

– Vi har verkligen upplevt en stor efterfrågan och har sålt hela 26 båtar under mässan, det är fler än ifjol, säger Peter Rodin på Rodins Marin som under mässan ställde ut båtar från Uttern och Grand.

Efter nio fartfyllda dagar, stängde den 61:e Båtmässan i Göteborg på söndag kväll. Och att svenskarna är fortsatt positiva till båtsemestrar, bekräftades av de många affärer som gjordes under mässan.

– Det har varit en härlig mässa. Vi kan se att våra utställare har sålt otroligt bra i år. Utan att ha siffrorna klara, vågar jag påstå att försäljningen har gått mycket bättre än i fjol, som ändå var ett bra år, säger Jacob Ryder, affärsansvarig för Båtmässan i Göteborg.

Fem modeller av elbåtar presenterades under mässan. En av dem – One.Fly – hade sin världspremiär förlagd här. Och nyfikenheten för den nya tekniken och båten var stor bland besökarna.

– Mässan har verkligen överträffat våra förväntningar och målet med 70 bokade provkörningar nådde vi snabbt, säger Anton Simberg, vd för Mantaray Hydrofoil Craft som lanserade One.Fly under Båtmässan.

Överlag var intresset för mer miljövänliga båtar, motorer och produkter stort under årets mässa, där miljön stod mer i fokus än tidigare år. En heldag var vikt för miljön och bjöd på seminarier om hur våra hav mår och hur vi skapar ett hållbart båtliv.

Båtmässan i Göteborg har för många blivit startskottet för båtsäsongen. Bland de 58 490 besökarna var det många familjer som valde att gå till mässan för att kicka igång säsongen.

– Vi har under de senaste åren satsat stort på att locka med roliga familjeaktiviteter. I år kunde besökarna bland annat prova på en surfsimulator, att dyka med tuber – vilket var väldigt uppskattat bland besökarna – eller testa mindre båtar och flytetyg i vår prova-på-pool. Under våra seminarier har vi kunnat presentera såväl kända som okända äventyrare, som delat med sig av sina båtupplevelser, kajakturer eller sportfiskeäventyr från olika delar av världen. Och i stort sett alla seminarier har varit fullsatta! Dessutom har vår Beach Club med känsla och smaker som tar oss till sommaren, blivit populärt – inte minst bland familjerna, säger Jacob Ryder.

Fakta Båtmässan 2020

58 490 besökare (2019: 56 792 besökare)

254 utställare

424 båtar på plats

40-tal båtpremiärer

Drygt 50 seminarier

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*