11 februari, 2020

Vetus introducerar E-Pod eldrift för segelbåtar

På Miami International Boat Show, som öppnar 13 februari, lanserar Vetus sitt nya E-Pod – en kompakt elektrisk framdrivningslösning för smidig och tyst framfart för segelbåtar upp till cirka 25 fot.

E-Pod arbetar helt utan behov av någon axel  eller yttre roterande delar. Det är ett system med allt-i-ett som monteras i fartygets akter utan behov av en axel eller propeller. Eftersom det krävs minimalt utrymme inuti båten kan en större del av båtens innerutrymmen användas för boende, stuv med mera.

Vetus E-Pod på 7,5 kW har en specialdesignad propeller, som minimerar kavitation och minskar ljudet vid låga hastigheter. När den har installerats är det enda kravet att koppla i batteribanken och VCAN-styrsystemet. VCAN gör att rodret kan installeras på valfri plats. Det lilla antalet komponenter gör att underhållet är minimalt.

För cirka 20 år sedan skapade Vetus sin första elektriska framdrivningslösning för 20 år sedan med sin EP2200. Nyheten E-Pod är ett komplett elektriskt framdrivningspaket som inte bara är mycket effektivt utan också miljövänligt. Dessutom är installationen enkel med minimalt underhåll. Den kompletta enheten under båten har inga axlar eller roterande delar.

E-Pod systemet kan levereras som ett komplett system inklusive bogpropellrar.

Info: www.vetus.com