12 februari, 2020

Hamnguiden 9 – Vänern och Vättern – Göta älv, Dalslands kanal, Göta kanal

Hamnguiden 9 är en komplett hamnbok för fritidsbåtar över Vänern, Vättern och kanalerna. I den beskrivs kända och mindre kända naturhamnar, här ges tips om leder och för respektive farvatten presenteras detaljerade redovisningar av samtliga gästhamnar i området. Varje hamn presenteras med flygfoton, kartor och text.

I denna nya och helt omarbetade utgåva av boken finns Hydrographicas unika Hamnguidekartor för alla hamnar. Varje hamn har inför publiceringen sjömätts och kontrollerats på plats för att informationen skall vara så aktuell som möjligt.

I boken beskrivs 255 natur- och gästhamnar och Hydrographicas detaljrika Hamnguidekartor visar massor med nyttiga fakta om hamnförhållandena både under vatten och på land. Läsaren får i inledningen en värdefull introduktion till respektive farvatten med förslag på olika rutter och besöksmål, samt information om farvattnets väder- och vattenståndsförhållanden. I kanalavsnitten finns dessutom praktiska tips om slussning med mera i respektive kanalsystem.

Hydrographica-medarbetarna och Vänerseglarna Ann och Torbjörn Ardebrant från Karlstad har skrivit texterna och framställt alla kartor i Hamnguiden 9.

Format: A4, 302 sidor. Pris 698 kr. ISBN: 987-82-7997-221-1.

www.harbourguide.com