12 februari, 2020

Kryssarklubbens Seglarskola erbjuder unga att komma ut på havet

Ungdomar som inte har någon relation till båtar, hav och skärgård erbjuds möjlighet att få prova på sjölivet genom Svenska Kryssarklubbens seglarskola. Svenska Kryssarklubben har fått pengar från regeringen, via Svenskt Friluftsliv som fördelar statsbidraget, till seglarskolans projekt ”Ny på havet”.

För andra året i rad får ungdomar från fem högstadieklasser i Göteborgsområdet, såsom Bergsjön och Biskopsgården, inbjudan att segla med någon av Kryssarklubbens tre skolfartyg i Göteborgs skärgård. Projektet ”Ny på havet” är treårigt. En skolklass får segla en dag på någon av Kryssarklubbens skolfartyg, Gratitude, Gratia eller Atlantica.

Syftet är att ungdomarna ska få uppleva hur roligt båtliv är, att få lära sig om segling, navigation och livet ombord på ett fartyg.

– Jag fick lära mig hur man hissar segel och vad babord och styrbord är, berättar en av ungdomarna som deltog förra året.

– Tack för en fantastisk dag på sjön. Ni lyckades verkligen förmedla hur kul och spännande det kan vara på sjön, sade en lärare som också var med förra året.

Skolorna som deltog då kom från Bergsjön, Västra Frölunda, Biskopsgården och Angered. Seglatserna sker på våren.