24 februari, 2020

Tre motortjuvar gripna efter stort tillslag

Tre personer sitter sedan helgen 22–23 februari anhållna i Stockholm misstänkta för att ha stulit ett stort antal båtmotorer, som hade förberetts för transport österut. Motorerna var på 40 hk och större.

Det var efter ett uppslag som polisen gjorde en undersökning och fick en träff. Enligt uppgifter till Båtliv gällde tipset en stulen Suzuki motor på 250 hk som försvann i Norrtälje.

Polisen hittade ett lager för stulna båtmotorer i södra Stockholm. Totalt handlar det om 22 båtmotorer. Någon var stulen i december, men de flesta motorerna var relativt nystulna.

Enligt uppgifter från polisen var motorerna avsedda att transporteras österut. Mönstret känns därmed igen från tidigare stölder, där det ofta har varit en förtrupp som har rekognoserat motorer att stjäla, en grupp har utfört själva stölden och lagrat dem på en överenskommen plats där senare en transportör har mött upp och kört utomlands med stöldgodset.

Enligt de första uppgifterna är de motorer som hittades vid det här tillslaget värda mer än 1 Mkr, men värdet kan vara betydligt högre.

Motorer från en gömma i Ljungskile. Foto: Thomas Andersson, Polisen i Lysekil.