Inomhuspremiär för Nautus på Allt för sjön

På Allt för sjön 2020 visas andra generationens Nautus 7-50 i Bergström-Marins monter. Båten har uppdaterats på flera punkter och den nya versionen visas på Allt för sjön i Stockholm, 7–15 mars.

Nautus 7-50 är en riktig skärgårdsbåt med sin öppna design och sina klassiska linjer samt sina goda gångegenskaper. Dieselmotor och axeldrift i kombination med deplacementsfart ger låg bränsleförbrukning och lång räckvidd.

Oavsett om man fyller båten med goda vänner för en pick-nick eller med lasset ut till sommarstugan så har man en lättdriven och funktionell båt som levererar i alla väder.

Andra generationens Nautus har ännu större stuvutrymme för om motorn, 450 liter. Det nås enkelt via den stora men lätta luckan. Dieseltanken har flyttats akteröver för att optimera viktfördelningen. Fenderlisten har ny design och väger hälften mot tidigare, det är även möjligt att välja kulör på den nya listen.

Som tillval finns en så kallade A-båge vid styrkonsolen, här finns även möjlighet att fälla upp en ”sufflett” vid sämre väder.

Bergström-Marin i Gåshaga på Lidingö är sedan årsskiftet återförsäljare av Nautus på ostkusten.

Fredrik Bergström har över 25 års erfarenhet av att sälja Nimbus på Ostkusten, han har även lanserat Paragon, XO och Axopar i Sverige.

– Vi har letat efter någon som verkligen har kundernas behov i fokus och som ser potentialen i våra båtar. I Fredrik har vi hittat en seriös och kunnig partner, säger Pelle Fälth på Nautus AB.

Fakta Nautus 7-50

Längd:                  7,50 m

Bredd:                  2,50 m

Djup:                    0,65 m

Vikt:                      1 600 kg

Motor:                  Yanmar diesel 57, 80 eller 110 hk

Toppfart:              14–24 knop

Design:                Gabriel Heyman

Pris:                     645 000 kr med 80 hk Yanmar

Info:                      www.nautus.se

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*