2 mars, 2020

Tornado RIB med eldrift

Tornado Boats International lanserar en helt ny RIB med eldrift. Båten drivs med en Torqeedo elmotor och har batterier från BMW.

Det börjar komma allt fler alternativ för den som vill ha en eldriven båt. Danska Tornado, som är välkänt för sina robusta RIB-båtar, lanserar en ny 6 m lång båt med tyst och utsläppsfri drift: den helt nya 6.0 m Coach Electric.

Den nya modellen är byggd i ett projekt i samarbete med den tyska elmotortillverkaren Torqeedo, som är ledande inom tillverkning av elektriska in- och utombordsmotorer för båtar. System med motorer från Torqeedo används ofta i kombination med batterier från biltillverkaren BMW och i synnerhet från elbilen BMW i3.

I övrigt håller båten samma standard och kvalitet som övriga modeller från Tornado Boats. I en RIB blir upplevelsen av tyst och utsläppsfri framdrift ännu tydligare än i många andra båtar eftersom man sitter nära vattnet och helt oskyddad från motorns ljud.

Den nya modellen är byggd på en standardmodell. Motorn är en Torqeedo Deep Blue 50R 50 kW (80 hk) utombordare kopplad till ett BMW i3 40 kWh batteri.

Fakta Tornado el-RIB

Längd:                  5,95 m

Bredd:                  2,25 m

Tubdiameter:        52 cm

Luftkammare:       5

Vikt:                      850 kg lätt, 1 455 kg lastad

Personer:             8

Batteri:                 1 x 40 kWh litiumjon

Motor:                  1 x Torqeedo 50 kW (80 hk) elutombordare

Toppfart:              34 knop

Info:                      https://tornado-boats.com/