5 mars, 2020

Nytänk för båtbranschen från känd designer

Det är dags för ännu ett nytt båtmärke från en av båtbranschens nyskapare: finländaren Sakari Mattila. Han är känd från båtmärkena Axopar, Paragon, Aquador och XO och lanserar nu något helt nytt.

Först ut i den nya båtfamiljen är Saxdor 200 Sport. Det är en 20 fots helt öppen båt med utombordsmotor. Startpriset är endast 20 000 Euro plus moms med en 100 hk Mercury-motor, vilket ska ge en toppfart på 34 knop. Med det största motoralternativet på 175 hk är topphastigheten över 45 knop, enligt Saxdor.

Saxdor Yachts har använt sig av expertkunskap från J&J Design för att skapa en båt som är lätt (ungefär 700 kg), ekonomisk och lätt att köra. Båten har ett stegat skrov.

Saxdor Yachts kommer att lansera flera olika modeller upp till 50 fot under de kommande två åren, enligt de planer som har offentliggjorts. Den första, 20 fots standardbåten har tre jockeysäten och ett helt öppet däck, men kunderna kan anpassa designen efter behov. Alternativen inkluderar en T-topp, dubbla multifunktionsskärmar på 7 eller 9 tum, olika stereosystem med T-toppmonterade högtalare med mera.

Scooter kommer att säljas från början av mars. Den officiella lanseringen äger rum på Cannes Yachting Festival 2020 i september.

Det svenska priset till kund på Saxdor 200 Sport kommer att vara 329 900 kr med en Mercury 100 hk. En speciell lanseringsversion kommer att finnas i mycket begränsad upplaga till priset 298 900 kr, även den med en Mercury 100 hk.

Info: www.saxdoryachts.com