5 mars, 2020

Finländarna i gemensam satsning på Allt för sjön

De finländska båttillverkarna kommer med en stor, gemensam monter på Allt för sjön i Stockholm, 7–15 mars. Totalt 14 tillverkare och 22 varumärken deltar. De presenterar nästan 100 båtar, av vilka närmare 20 är nya modeller för i år. Utöver båtarna deltar Alutrack båtslipar samt Seaboost antifoulingmetoder.

Pressmeddelande:

Freja Marine: TG båtar – A26:11

TG båtarna handlamineras i Finland och har varit landets populäraste “skärgårdsjeep” de senaste åren. TG har tillverkat båtar sedan 1973 och specialiserat sig på hyttbåtar. Därför är dessa båtar lämpliga för dig som behöver hög kvalitet, bekvämlighet och prestanda! I år Sverigepremiär för belönade TG-7.9!

Oy Brandt Ab / TerhiTec: Faster, Silver och Terhi – A31:10

Vid monter A31:10 ställer Oy Brandt Ab / TerhiTec Oy ut ett flera båtmodeller av båtmärkena Faster, Silver och Terhi.

Faster är känt för sina robusta arbets- och nöjesbåtar i helaluminium. På Allt för sjön har mässbesökarna möjligheten att bekanta sig med Fasters nyheter; 570 CC och 570 SC samt olika Faster-båtar med bogramp.

Silver presenterar säsongens två nyheter: Silver Beaver och Silver Viper. Med på mässan har Silver tolv olika båtmodeller från alla tre modellserier; X-serien helt i aluminium, Y-serien med aluminiumskrov och glasfiberinteriör, samt Z-serien i glasfiber.

Finländska Terhi, som tillverkar sina båtar av ABS-plast, ställer ut sju olika modeller. Två av dessa är nyheter för 2020: Terhi 480 BR och 480 Sport.

Finnmaster Boats: Finnmaster, Grandezza och Husky – A26:20 och A35:15

Finnmaster med de nya Finnmaster-modellerna T6 och R6 kommer att överträffa dina förväntningar. I samma monter finns även Finnmaster-modellerna T8, T7 och P6.

De stora Grandezza-båtarna visas i monter A35:15. På båtmässan presenteras Grandezza modellerna 37 CA, 34 OC, 28 OC och 25 S. Grandezza motorbåtar designas och byggs i Österbotten. De är uppskattade av båtfolk i hela Europa. Modern design tillsammans med kompromisslös båtbyggartradition och precision in i varje minsta detalj gör Grandezza till den perfekta partnern för oförglömliga stunder till sjöss.

Upptäck Husky aluminiumbåtar på monter A26:20. På båtmässan är hela Husky flocken med: Husky R8, Husky R7, Husky R6 och Husky R5. Husky leder dig till nya oförglömliga upplevelser. Oavsett om det är en av de första bitande vårdagarna med hård sjögång eller några av de sista krispiga höstdagarna innan isen lägger sig.

Inha Works Ltd: Buster, Yamarin och Cross – A26:28

På Allt för sjön presenterar Buster en utvald serie av aluminiumbåtar, från den över sju meter långa Buster Magnum – klassikern bland stora, öppna båtar – till den mångsidiga och lättmanövrerade Buster M. Nyheterna från Buster som kommer att visas på mässan är de populära, robusta aluminiumbåtarna i 6-metersklassen, Buster XL 2020 och Buster XXL 2020.

I monter A26:28 presenterar Yamarin säsongens hetaste nyhetsmodellerna: helt nya Yamarin 60 DC, Yamarin 63 DC och Premium-version av flaggskeppsmodellen Yamarin 88 DC. Förutom nyheterna presenterar företaget även daycruiser-modellernas varaktiga favorit 65 DC, samt topputrustad 79 DC, en utmärkt allroundbåt 63 BR och 46 SC.

Årets nya Yamarin Cross-båtar är utrustade med det avancerade Cross Q-infotainment-systemet, vars lätthanterliga pekskärm kombinerar de elektroniska kartorna, kördatorn och underhållningssystemet till en del av motorbåtens grundutrustning. Alla Cross-båtarna på monter A26:28 – Cross 54 BR, 57 BR, 62 BR, 64 BR och 75 BR – är utrustade med Cross infotainment-systemet.

Suvi båtar – A31:13

Suvi båtarna är idag i Finland nummer 3 i registreringsstatistik (över 20 hk) efter Buster och Yamarin. Antalet tillverkade båtar är totalt cirka 2 000 per år.

Tack vare tillverkningsmetoden båten blir lättare än många andra = billigare, båten blir större i inrevolymen än många andra i samma storlek, båten behöver mindre motor än många andra = förmånligt att köpa och använda, och konstruktionen blir mycket stark

Bella-Veneet Oy: Aquador, Flipper, Falcon och Bella – A38:11

Bella-Veneet Oy – Bella Boats – har följt båttrenderna och uppfyllt kundens önskemål sedan 1970.

Aquador – sofistikerad Nordisk design. Utöver gångegenskaperna uppmärksammas Aquador för sina generöst tilltagna ytor för socialt umgänge.

Flipper – maximal körglädje! Flipper är konstruerad för att täcka dagens behov av båtar där ägarna vill ta med sig familj och vänner ut på sjön för att umgås.

Falcon – det bästa av två världar! Styrkan med Falcon-båtarna är att de har aluminiumskrov och därtill en exklusiv plastinredning.

Bella – en vettig båt för förnuftiga båtmänniskor! Bella är lika med trygg och pålitlig, och så har det varit i 50 decennier. Vare sig man använder båten i jobbet eller till fritid, så lever Bella alltid upp till sitt rykte att vara bäst när det verkligen gäller.

Sarins Båtar Oy: Sargo båtar – A38:18

SARGO Boats är skapade, designade och byggda av det äldsta motorbåtsvarvet i kabinbåtsklassen sedan 1967.

SARGO båtar i ett nötskal

– till 100% tillverkade i Finland

– robust konstruktion för att klara krävande förhållanden

– släpp in solen, stor taklucka standard

– stor framkabin, rymlig badrum, moderna sido- och akterdörrar, hållfasta och moderna limmade fönster standard

– breda skarndäck i en nivå utan trappsteg

– mysig och modern skandinavisk design från 2000-talet

Alucat Catamarans Ltd – A35:11

ALUCAT® aluminiumbåtar är multifunktionsbåtar med katamaranskrov, avsedda för alla användargrupper. ALUCAT® är en finsk topprodukt för internationella vatten. Företagets forskning och produktutveckling grundar sig på noggrann testning och användarerfarenheter. Alucat värdesätter hållbar utveckling, vilket framhålls i att tillverkningsmaterialet är 100 % återvinningsbart. I planering, produktion och användning är utgångspunkten minimering av miljöbelastningen.

AMT båtar – A24:14

Årets nyhet AMT 165 BR premiärvisas nu i Sverige. Båten valdes till Motor Boat of the Show 2020 på Helsingfors båtmässa i Februari. Med på mässan finns också våra populära AMT 175 BR, AMT 190 R och AMT 190 BR med aluminiumskrov, nya AMT 210 BR och AMT 210 DC samt värsting versionen AMT 230 GP med Suzukis 350 hk motor.

Marino Oy: Marino Mustang – A38:01

1969 sjösattes den första Marino Mustang. Med ett utseende som piggar upp, ett skrov som imponerar och en bränsle-effektivitet som slår det mesta, erövrar den nyproducerade kultbåten nya hjärtan. Båten tillverkas i flera olika färger.

Botnia Marin Oy: Targa båtar – A31:11

Targa 27.2, Targa 32 och Targa 37 presenteras på monter A31:11:

Targa 27.2. Fördäck med U-bänk, plats för teakbord (extra). Förvaring i sittbänkar och under durk. Hytt med fem sittplatser och bord. Gångvärme/defroster. Dubbelsäng och en stickkoj i akter. WC med ingång från hytten. Separat start- och servicebatteri. Akterdäck med plats för bord och tung last. Badbrygga med badstege. Akterport till badbrygga, negativ akter. Flybridge med 3 sittplatser. Targa-båge med gösstake.

Targa 32. Fördäck med U-bänk, plats för teakbord. Förvaring i sittbänkar. L-soffa i hytten med bord, pentry med gasolkök och varmvatten. Akterkabin med stor dubbelsäng och stickkoj, förkabin med två långa stickkojer. Skrov i vacuuminjicerad sandwich.

Targa 37. Fördäck med U-bänk, plats för teakbord. Förvaring i sittbänkar och under durk. Akterdäck med plats för bord, stolar och tung last. Breda sidogångar runt hytten. Salong med L-soffa och bord, pentry med gasolkök och varmvatten. Akterkabin med dubbelsäng och stickkoj. Förkabin med två stickkojer alt. dubbelsäng, wc finns som tillval. WC med duschkabin i akterkabin. Badbrygga med badstege. Öppning till badbrygga. Flybridge HiFly med 5 sittplatser. Targabåge med gösstake.

Linex-Boat Oy: Nord Star båtar – A35:30

Linex-Boat Oy, tillverkaren av Nord Star båtar, är ett finskt familjeföretag som drivs av familjen Lindkvist. I år firar de 100 år av båtbyggande samt att de första tillverkade Nord Star båtarna köptes till Sverige för 20 år sedan.

Nord Star 31+ Patrol är årets nyheter. Båten har fått ett modernt utseende utan att pruta på boendekomfort och goda offshore egenskaper. Walk-around däck, solpaneler och landström är några av standardutrustningarna.

Nord Star 36 Patrol. Med stilren och sportig design finns den exklusiva känslan i alla utrymmen inombords. Båten har två sovhytter, rymlig pentry och salong samt toalett och dusch. Flybridge kan väljas som extra utrustning.

Nord Star 28 Patrol är robust och sportig, samt en verklig allvädersbåt perfekt för att ta sig ut till stugan. I båten finns två sovhytter, separat toalett, pentry och utomordentliga däcksutrymmen.

Seaboost miljövänliga antifoulingmetoder – A35:03

Seaboost bjuder på en rad miljövänliga antifoulingmetoder. Produkter som den skurande skrovduken Powerturf och vår båtbottenborste Powerbrush har testats med strålande resultat runt om i Norden av ledande båttidningar i flera sammanhang. Företagets 100% biocidfria bottenfärg Overdrive ger en fin yta för alla sorter av mekanisk rengöring och tål tuffa borstar och skrapor med en serviceintervall på upp till sex år.

Alutrack båtslipar – A35:04 

Alutrack tillverkar och säljer båtslipar av aluminium. Sliparna är lätta att installera och använda. Båten är alltid skyddad för stormar och förändringar i vattennivån. Dessutom är det lätt att hålla båtbotten rent och följaktligen behövs inga giftiga bottenfärger. Slipen lämpar sig även bra för service och vinterförvaring av båten.