6 reaktioner till “Fyll i vår miljöbarometer!”

 1. Men vad är det för frågor!?
  Ett av problemen med gamla tvåtaktsmotorer är oförbränd tvåtaktsolja. Det finns miljövänliga alternativ. Att förbjuda användning av de icke miljövänliga är ett effektivt sätt att minska miljöpåverkan om kan genomföras snabbt, med liten påverkan på båtägaren. Det finns inte med.
  Utgångspunkten är att det gör vi nu eller senare, när vissa frågor inte nödvändigtvis är vettiga.
  Bygga ut torrdass jättebra, men varför baka in kontroller av att toatömningslagen efterlevs? Det är ju en lag som inte har någon mätbar miljönytta?
  Nej, denna enkät är inte bra utformad och det är allvarligt för miljöfrågorna är för viktiga för att hanteras så här illa.

 2. 2-takt. Som någon skrev, att förbjuda dem ger en konstig effekt om man tänker på alla som används så lite. Akrylatbensin i 2-tskt? Borde väl även gälla fyrtaktare också? En nyare tvåtaktare är väl skaplig i förbrukning och utsläpp?

  1. Det viktiga är att man kan använda alkylatbensin i stället för vanlig bensin. Politikerna kan styra priset så att det blir konkurrenskraftigt.

 3. Se till att inga nyproducerade fritidsbåtar får lägga på någon typ av färg under vattenlinjen.
  Fortsätt ge bidrag till att skrota gamla plastbåtar.
  Fortsätt ge LOVA-bidrag för nya båttvättar

  1. Det är nog inte så smart. Plastbåtar behöver ett skyddande lager av till exempel epoxy för att hindra vattenintrång i materialet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*