Modernare interiörer i lyxiga yachter

Yachtbyggaren Van der Valk i Nederländerna har startat ett nytt samarbete med det italienska båtdesignföretaget Hot Lab. Den Milanobaserade studion har skapat två helt nya inredningar för en ny serie Van der Valk Pilot-båtar.

Sedan Van der Valk presenterade sitt nya Pilot-sortimentet har frågan varit vem som skulle skapa interiörerna. Italienska Hot Lab har ritat två nytänkande interiörer med rymd, ljusa och naturliga färger som för tankarna till ett hotell eller en modern villa. Glas och stora ljusinsläpp är ett genomgående tema.

– Uppdraget har inspirerat oss att skapa en stil som är noggrant utformad och för avkoppling. Inredningen är modern och återspeglar yachtens robusta konstruktion, säger Antonio Romano, partner och marknadschef på Hot Lab.

Van der Valk bygger sina yachter i aluminium. De material som främst kommer att användas i den nya serien blir borstad ek, vit björk och vitt glanslackerat trä, vitt läder, keramiskt vitt och krom. Kunderna kan välja mellan två distinkta färgpallar. Möblerna kommer från företag som till exempel som Flu, De Padova, Paola Lenti och Calligaris. Ombord finns även lampor med mera från Foscarni, Busier + Punch, Cantalupi och Kartell.

Designteamet på Hot Lab har nyligen vunnit en Neptune vid World Superyacht Awards. Van der Valk har också vunnit priser för sina yachter, bland annat BeachClub 600 som tog hem World Yachts Trophy för ‘Most Innovative Yacht’ vid Cannes båtmässa och LeVen 90 motoryacht utsågs nyligen till ”Best New Series” vid BOAT International Design & Innovation Awards 2020.

Pilot-serien är designad av Cor D Rover och finns i längder från 23 m.

Info: https://vandervalkshipyard.com/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*