26 mars, 2020

Norsk familjebåt med öppna ytor

Skilsø 35 Panorama är en nyhet som skulle ha visats på Oslo båtmässa, som tyvärr ställdes in innan den öppnade. Det här är en rejäl satsning från det norska kvalitetsvarvet, som har byggt en modern båt med stor taklucka och många andra finesser.

I stället satsar Skilsø på en digital lansering av sin nya 35-fotare, uppger norska Båtmagasinet.no.

Skilsø är en välkänd båtbyggare med långa traditioner av familjebåtar i toppklass. Nya 35 Panorama är inget undantag, enligt de bilder vi har fått. Båten kan ses som en arvtagare till fem år gamla Skilsø 34, men med lite andra mått och en singelmonterad Yanmar på 440 hk diesel och rak axel. Det ska ge en toppfart på cirka 30 knop.

Den nya modellen följer samma linje som internationella motorbåtsföretag satsar på: en öppen planlösning och tak som går att öppna upp ordentligt.

Med nya tekniska lösningar kan taket i kupén öppnas och även över uteplatsen finns ett skjutbart tak. Det skapar en öppen känsla och är den lösning många båtköpare idag vill ha. Det går dessutom att öppna upp salongens aktervägg så att man får en gemensam social yta med salong och akterdäck. Praktiskt och smart!

Info: www.ockerobatvarv.se