3 april, 2020

Galeon visar sportig uppföljare

Galeon 410 HTC är en uppföljare till den Galeon 400 Fly som visades på Allt för sjön i Stockholm i mars. Den nya modellen baseras på samma skrov som 400 Fly, men har sportigare linjer.

Polska Galeon har vuxit till ett av de riktigt stora motorbåtsvarven. Tillsammans med husdesignern Ton Castro tar de i rask takt fram nya modeller som passar bra både på våra breddgrader och i USA, som har blivit tillverkarens viktigaste marknad.

410 HTC har sportiga linjer med en hardtop försedd med en stort glaslucka. Hela designen är svepande i sina linjer, där glas och plast är olika delar av själva konstruktionen samtidigt som glasytorna har funktion.

Fördäck domineras av ett stort soldäck. I aktern har båten en stor badbrygga med wet bar. Den hydrauliska badplattformen lyfter 500 kg och är försedd med elektrisk landgång.

Pentry och sovutrymmen finns under däck, där båten även rymmer en stor ägarkabin midskepps, två mindre kojer föröver samt badrum. Den ena kabinen kan väljas med antingen dubbelsäng eller två sängar som kan skjutas ihop.

Det finns även möjlighet till två extra sovplatser i salongen.

Båten har även ett helt öppningsbart glasparti mot akterdäck. Den rymliga salongen har soffor för sju personer, TV-hiss med Boose ljudanläggning, vändbar och utvikbar soffa mot akterdäck med mera.

Fakta Galeon 410 HTC:

Längd:                    12,50 m

Bredd:                    3,99 m

Vikt:                        12,5 ton

Bränsle:                  1 000 liter

Färskvatten:           450 liter

Gråvatten:              210 liter

Hålltank:                 150 liter

Motorer:                 VP-D4 (270-320) eller VP-D6 (380 – 440)

Drivlina:                  VP-DPI Drev (DPS möjligt), IPS eller axlar

Toppfart:                37 knop

Marchfart:               24–28 knop (2xVP D6/380 DPI)

Info:                        www.psmarin.se