6 april, 2020

Tenderbåtens föregångare i ny version

Det 60-årsjubilerande italienska varvet Fiart Mare lanserar en ny modell Seawalker 43 som är en relansering av en 33 år gammal modell. Föregångaren var en ”super tender” som var med och la grunden till dagens moderna båtar.

Fiart Seawalker 33 var före sin tid. Framför allt för att båttypen kan klassas som en ”super tender” och banade väg för båttypen, som idag är mycket vanlig och uppskattad.

Seawalker 43 är 13,84 m lång och 3,99 m med en rak stäv. Designen kanske inte passar för den som gillar att lägga till vid klippiga öar, men den ger gott om plats i båten. Under däck har båten rejäla utrymmen med sovplatser för fyra och badrum. Det är dock utrymmena på däck som imponerar mest.

Båten har ett stort fördäck med utrymmen för dem som vill sola och ta det lugnt. I aktern finns en sittgrupp med plats för 6–8 personer runt ett matbord. Inredningen är modulärt utformad så att sittplatser kan anpassas och flyttas runt efter behov.

Motorerna är dubbla Volvo Penta IPS som ger en toppfart på max 42 knop.

Fakta Seawalker 43

Längd:                  13,84 m

Bredd:                  3,99 m

Vikt:                      12 500 kg (lastad)

Bränsle:                1 150 liter

Vatten:                 550 liter

Kojer:                   4

Motorer:               max 2×480 HP Volvo Penta IPS 650

Alternativ:             2x320HP D4, 2x380HP V8 och 2x400HP D6

Toppfart:              42 knop

Design:                Fiart Mare

Info:                      www.fiart.com