24 april, 2020

Nord Stream Race 2020 skjuts upp till september                                  

Nord Stream Race, regattan där de bästa kappseglingsklubbarna från fem av länderna runt Östersjön gör upp om titeln “Best Yacht Club of the Baltic Sea”, kommer att skjutas upp på grund av Coronapandemin. Starten, som skulle ha gått i slutet av juni, planeras preliminärt till 5 september – beroende av hur situationen utvecklas.

”Säkerheten och hälsan för våra atleter, gäster, åskådare, medlemmar och anställda i de deltagande klubbarna och organisationerna är givetvis av högsta prioritet för organisationen bakom Nord Stream Race, samt för våra partners, Gazprom och Nord Stream AG. Vi kommer att fortsätta att följa utvecklingen och rekommendationerna i de länder där tävlingen genomförs. Vi hoppas kunna ge ett nytt besked, senast i slutet av juni, om när tävlingen kan genomföras”, skriver NSR på sin hemsida.

Regattan som seglas från Kiel i Tyskland till ryska S:t Petersburg, via Köpenhamn, Stockholm och Helsingfors avgörs 2020 för nionde gången. De klubbar som kvalificerat sig för racet är de som vunnit respektive inhemska ligor i Sverige, Tyskland, Danmark, Finland och Ryssland under 2019. Sverige representeras av Kungliga Svenska Segelsällskapet (KSSS) som vann allsvenskan i fjol.

Foto: NSR/Alexey Sheremetev.