13 maj, 2020

Elbåtar i teknisk utmaning online

Monaco Solar & Energy Boat Challenge är en årligen återkommande utmaning för uppfinnare med elbåtar där de kan tävla mot varandra. I år hålls arrangemanget online 30 juni – 4 juli.

Det är Covid-19 som sätter stopp för denna spännande utmaning, där flera svenskar tidigare har deltagit. Covid-19 tvingar arrangörerna att tänka om och därför har de satsat på en upplaga online.

Monaco Solar & Energy Boat Challenge fokuserar på innovativa framdrivningssystem. Förra året hade arrangemanget över 1 000 besökare och 350 deltagare. Det organiseras av Organiserat av Yacht Club de Monaco tillsammans med Prince Albert II från Monaco Foundation och International Powerboating Federation. Målet är att visa på framdrivning med nollutsläpp och sammanföra forskare, akademiker, framtida ingenjörer, uppfinnare med flera.

Deltagarna medverkar i tre klasser – Solar, Energy Class och Open Sea. De har fram till 31 maj på sig att lämna in en presentation av sina projekt till en jury med professionella aktörer i branschen och deras partners. Varje lag kan sedan försvara sitt arbete i en muntlig intervju som organiserades mellan 30 juni och 4 juli, före en online-prisutdelning.

Det finns tre priser:

Ett innovationspris för de mest avancerade förbättringarna av visionära och relevanta innovationer, med målet att marknadsföra system som kan anpassas för att uppfylla sektorns krav ur en produktions- och prissättningssynpunkt.

Eco Conception-priset fokuserar på effektiviteten i material och processer som används, dess bidrag till vetenskapen och teamets åtagande att dela god praxis.

Andepriset ska återspegla andan i tävlingen genom att belöna deltagarna för originalitet i hur de presenterar sitt arbete, teamet, deras båt och det tekniska arbete som uppnåtts under de senaste månaderna.

Vinnarna i var och en av de tre kategorierna (alla klasser tillsammans) får en check på € 2 000.