12 maj, 2020

Garmin utökar lyxig kollektion av tool watches

Garmin presenterar två nya, lyxiga tool watches. MARQ Captain: American Magic Edition, är en special-edition tool watch som tagits fram tillsammans med seglingsteamet American Magic. MARQ Captain: American Magic Edition är en modern tool watch som är i framkant när det kommer till teknologi, idrottsprestationer och taktik. Den är framtagen tillsammans med laget American Magic inför 36:e upplagan av America’s Cup, som presenterades av PRADA. Denna klocka kombinerar den tradition och innovation som sedan lång tid tillbaka genomsyrat sporten.

Pressmeddelande:

MARQ Captain: American Magic Edition är designad för att hylla seglingsteam och har ett marinblått silikonarmband med röda detaljer och namnet American Magic ingraverat på boetten tillsammans med American Magic-loggan. Klockan har två exklusivt designade seglingsfokuserade urtavlor. Den analoga urtavlan har en “T-minus” nedräkningstimer till tävlingsdagen i Auckland och den digitala urtavlan har en silhuett av lagets nya båt DEFIANT. Nya seglingsfunktioner inkluderar en Sail Grinding-aktivitet, som gör att du som seglare kan mäta din fysiska prestation både på vattnet och på land.

Det är viktigt att varje atlet är i toppform då de ska tävla i America’s Cup. I MARQ Captain: American Magic Edition finns tre träningspass som är framtagna av American Magics tränare. Du kan välja mellan följande träningspass; Race Simulation, Fitness Test och Intervalls. Klockan har flera sensorer för att mätadin hälsa och ditt välmående, bland annat inbyggd pulsmätning vid handleden och pulsoximeter1. Efter avslutad träning kan du se avancerade träningsdata såsom löpdynamik2, värme- och höjdjusterad VO2 max samt en återhämtningsrådgivare som försäkrar dig om att kroppen får ut maximalt av träningen och minimerar skaderisken.

MARQ Captain: American Magic Edition är förprogrammerad med TopoActive-kartor över Europa och har stöd för sjökorten BlueChart g3 samt GPS-navigering, marina profiler och väderprognoser, inklusive stormvarningar, förhållanden i hamnar och ännu mer. Den är kompatibel med inReach satellitkommunikatörer för två-vägskommunikation och SOS-funktioner3. Andra inkluderade smartwatchfunktioner är streaming av musik, Garmin Pay™ kontaktlösa betalningar, daglig aktivitetsmätning1, sömnregistrering1 och smarta aviseringar från kompatibla Apple och Android-enheter.

MARQ Captain: American Magic Edition är framtagen för att klara alla förhållanden; den har ett inbyggt uppladdningsbart lithium-batteri med upp till 12 dagars batteritid i smartwatchläge, 28 timmar i GPS-läge, 48 timmar i UltraTrac-läge och 9 timmar i GPS-läge med musik. MARQ Captain: American Magic Edition finns tillgänglig nu och har ett rekommenderat cirkapris på 21 899 kronor.

1/ Se Garmin.com/ataccuracy2Det här är inte en medicinsk enhet och den är inte avsedd att användas vid diagnos eller övervakning av medicinska tillstånd, se Garmin.com/ataccuracy. Pulsoximetri är inte tillgängligt i alla länder.

3/ Satellitabonnemang krävs. I vissa jurisdiktioner är användning av satellitkommunikationsenheter reglerad eller förbjuden. Det är ditt ansvar att känna till och följa alla tillämpliga lagar i andra jurisdiktioner där enheten är avsedd att användas.