28 maj, 2020

Garantier gäller för Evinrudes kunder

Garantiförpliktelser för Evinrudes motorer uppfylls, även om BRP avbryter produktionen av Evinrude E-TEC och E-TEC G2 utombordsmotorer. Det framgår av ett pressmeddelande från den svenska generalagenten.

Frydenbö A/S i Norge är generalagent för Evinrudes motorer på den svenska och norska marknaden. Företaget har även en rad andra agenturer och egna varumärken som till exempel Nordkapp och Sting.

I sin pressrelease 28 maj skriver företaget så här:

Bombardier Recreational Products (BRP) har beslutat att avsluta produktionen av Evinrude utombordsmotorer E-TEC och E-TEC G2. Fulla garantiförpliktelser bibehålls.

BRP meddelade till marknaden via sina egna kanaler sent i går kväll att de avslutar produktionen av Evinrude E-TEC G1 och G2 utombordsmotorer. Som ett noterat företag har de av lagliga skäl inte kunnat informera Frydenbø Marine eller andra distributörer förrän i morse, 28 maj 2020. Detta är ett strategiskt beslut, inte en konkurs eller avveckling av Evinrude/BRP. BRP bekräftar att de kommer att behålla produktionen av delar samt upprätthålla sina fulla garantiåtaganden på Evinrude-produkter. Detta innebär eftermarknad/service fortsätter utan förändring samt att BRPs beslut inte skapar någon ökad risk för våra och era nuvarande och framtida kunder och ägare av Evinrude motorer.

Frydenbø Marins distributionsavtal med BRP för Evinrude på den skandinaviska marknaden fortsätter tillsvidare. Vår organisation fortsätter även den med ”business as usual” och vi har ett nuvarande varulager av Evinrude motorer som vi fortsatt skall sälja tillsammans med er.

Produktionen av Sting och Nordkapp på Mirage Boats påverkas inte av situationen och är i full gång. Distributionsavtal för Zodiac, Beneteau och Iron Boats är oförändrade.

Vi har full förståelse för att BRP:s beslut skapar många frågetecken och stor oro. Vi lovar er att vi gör allt vi kan för att underlätta situationen så mycket som möjligt samt att uppdatera er med mer information fortlöpande.