3 juni, 2020

Stort intresse för att både hyra och köpa båt i sommar

Det är många som letar alternativ till sina semesterplaner i år och intresset för att både köpa och hyra båt är stort. En av världens ledande båtuthyrare, Dream Yacht Charter, har snabbt styrt om sin verksamhet för att möta den ökade efterfrågan i Östersjön.

Pressmeddelande:

Fler båtar skeppas upp till Saltsjöbaden för att möta den ökade efterfrågan på att segla i Stockholms skärgård i sommar.

– Vi mer än fördubblar antalet båtar i vår flotta i Saltsjöbaden till säsongen. Nu är ytterligare sex båtar på väg hit för att möta den ökade efterfrågan på att både hyra och köpa båt i sommar. Vi märker också på förfrågningarna att många vill unna sig en riktigt lyxig semester på hemmaplan nu när kanske resan till Medelhavet ställdes in. Vi har många helt nya båtar i vår flotta och vi får bland annat den här veckan in en splitter ny Bali katamaran 4.1 med 4 hytter som redan är uppbokad större delen av sommaren, säger Niklas Engstrand General Manager för Dream Yacht Charter i Skandinavien.

Det finns alternativ att hyra båt och njuta av skärgården även för den som inte har så mycket erfarenhet av båtlivet.

– Vi erbjuder båthyra med skeppare och då behöver du själv inte ha någon erfarenhet av att segla, man hjälper till med det man kan och vill. Det kanske kan vara ett svårt beslut att fatta och ta med en person ombord som inte tillhör familjen, särskilt i dessa tider. Självklart sätter vi våra gästers och personals säkerhet och hälsa främst och ingen skeppare tillåts segla med någon typ av sjukdomssymptom. Vi rekommenderar också att man bokar en av våra större båtar då har man möjlighet att låta skepparen få sin egen hytt och toalett. Alla båtar utrustas innan segling med handsprit samt ansiktsmask och plasthandskar till skepparen.

Dream Yacht Charter är världens största båtcharterföretag med över 1 200 båtar på 50 destinationer världen över.