1 juni, 2020

Seglaren Gurra Krantz förvärvar Gåshaga Marina

Gåshaga Marina på Lidingö, en av Stockholms största och mest välrenommerade båtmarinor, byter ägare. Havskappseglaren och TV-profilen Gurra Krantz övertar verksamheten från Anders Almén, som byggt upp och drivit den sedan 1994.

– Det känns oerhört inspirerande att få ta över en marina som är en av de bästa och mest välskötta i branschen, säger Gurra Krantz, idag ledarskapskonsult och en av världens mest erfarna havskappseglare med fyra jordenruntseglingar, två America’s Cup-projekt och senast som skeppare i TV-serien ”Över Atlanten”.

– Gåshaga Marina på Lidingö är en välkänd fullservicemarina med serviceverkstad, båtuthyrning, restaurang och cirka 150 båtplatser i hamnen och för både kall och varm vinterförvaring av mindre båtar till stora lyxyachter. Marinan har utvecklats och drivits framgångsrikt av Anders Almén sedan 1994 och haft samma medarbetare de senaste 15 åren.

– Jag känner mig både stolt och ödmjuk inför att förvalta det fina arvet efter Anders, att erbjuda kunderna högsta kvalitet på service och ett bekymmersfritt båtägande. Men jag vill också ligga i framkant i utvecklingen av de förändringar som nu sker i både samhället och storstadens båtägande, förklarar Gurra Krantz.

– Tack vare ett bra gäng medarbetare som fortsätter med mig kan vi nu bygga vidare på den fina och kundnära verksamhet som finns och samtidigt lägga en ny grund för en framtidssatsning på Gåshaga, säger Gurra. Vi ser att delningsekonomi, hållbarhet och smarta städer ökar i betydelse och att kampen om att få tid och pengar att gå ihop i familjen blir allt viktigare.

För båtbranschen och kunderna har Anders Almén varit synonymt med Gåshaga Marina. Efter 46 år med att hålla kunders båtar flytande hägrar nu pension och att segla på egen köl.

– En epok är till ända och en ny börjar. Det är både med glädje och ångest jag överlämnar varvet, men det kan inte hamna i tryggare händer. Gurra tillför ett stort kunnande, positivt engagemang och gott ledarskap. Det blir en sund utveckling för marinan som kommer att gynna både nuvarande och nya kunder när båtlivet nu tar nya former, säger Anders Almén.

Gurra Krantz (t h) övertar Gåshaga Marina från Anders Almén.