12 juni, 2020

Match Cup Marstrand sänds live på C More och Sportkanalen

Den 2–4 juli arrangeras seglartävlingen Match Cup Marstrand – i år utan publik och kringliggande aktiviteter. Istället kommer tävlingarna att sändas via TV4 Medias kanaler C More och Sportkanalen.

– Det är jätteroligt att hela Sverige får möjlighet att följa tävlingarna. Det betyder också mycket för de tävlande, speciellt i år när vi inte kan ha publik på plats, säger Marcus Dunér, evenemangsansvarig för Match Cup Marstrand.

Sammanlagt tolv besättningar från den absoluta seglareliten som samlas på Marstrand i juli för att göra upp om segern av årets Match Cup Marstrand och Nordea Womens Trophy. Däribland deltar fjolårets segrare Anna Östling, Världsmästaren Phil Robertson och OS-guldmedaljören Max Salminen. TV-sändningarna kommer att pågå mellan kl. 14-16 under tävlingens tre dagar, varav lördagen tillägnas finalracen.

– I och med att OS blivit uppskjutet så känns det väldigt kul att Match Cup 2020 har lyckats samla stora delar av världseliten på Marstrand. Vi ser fram emot att visa upp segling i absolut världsklass på Sportkanalen och C More, säger Erik Westberg, sportchef på TV4 & C More.

Det är inte bara tävlingen som i år byter format, även båttypen är ny. Både herr- och damklassen kommer att tävla i FarEast 28. Den 8,5 m långa enskrovsbåten gör att det kommer bli tätare och mer spännande matcher jämfört med de tidigare katamaranerna.

Det är andra året i rad som Nordea stöttar, Womens Trophy. Något som Patrik Svensson, regionchef för Nordea i Västsverige, tror blir ännu viktigare i den utmanande tid vi är i nu.

– Det är viktigt att kvinnors möjlighet att tävla på samma nivå som männen inte glöms bort när omvärlden är i kris. Även om vi hade velat vara på plats ser vi mycket fram emot att följa racet på TV och laddar upp inför nästa år på Marstrand, säger Patrik Svensson.

Startfält Nordea Womens Trophy

Anna Östling

Linnea Floser

Johanna Bergqvist

Klara Wester

Sanna Matsson

Clara Svensdotter

Startfält Match Cup Marstrand

Phil Robertson

Max Salminen

Nicklas Dackhammar

Johnie Berntsson

Jesper Stålheim

Kyle Langford