Ny sjöräddningsstation på Värmdö

Den 1 juni startade Sjöräddningssällskapet en ny station på Värmdö. Det möjliggörs genom en donation av en nybyggd räddningsbåt. En tränad besättning finns på plats sedan tio år tillbaka.

Den nya båten, som namnges senare i sommar, kommer att bli ett viktigt tillskott till Sjöräddningssällskapets möjlighet att rädda liv i Stockholms skärgård. Det är en helt ny åttameters öppen båt i Sjöräddningssällskapets Gunnel Larsson-klass. Samtidigt startar alltså den nya stationen RS Värmdö.

Den besättning som finns på plats har tidigare ingått i räddningsstationen på Möja. Under ett årtionde har stationen haft en brygga på Djurö, där en äldre båt varit stationerad.

– Att vi nu får bli en egen station betyder väldigt mycket för de som behöver vår hjälp, men också för oss som är frivilliga sjöräddare på Värmdö. Vi finns här dygnet runt, året runt, säger Thomas Brzezinski, stationsansvarig för RS Värmdö.

Räddningsstationen på Möja fortsätter sin verksamhet som tidigare.

Bildtext: Den nya stationen kommer inom kort att namnge en båt i Gunnel Larson-klassen (båten på bilden är en annan båt av samma typ).

2 reaktioner till “Ny sjöräddningsstation på Värmdö”

 1. Jag ser att inte ni heller klarar av i och på. Den nya stationen ligger i Värmdö men på Djurö.
  Klar ni av Sansön ned de två samhällena Trouvill och SNdham. Eller kallar ni som många andranamn för Sandhamn?

  1. Man kanske ska akta sig en aning för att kritisera andras språk när man har uppenbara språkproblem själv.
   Ön heter Sandön, inte Sansön, samhällena heter Trovill (ej att förväxla med Trouville, som ligger i Frankrike), och Sandhamn, inte SNdham. Sista meningen “…kallar ni som många andranamn för Sandhamn?” är bara konstig.
   Ska man leka språkpolis får man nog se till att ha torrt på sina egna fötter först… 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*