19 juni, 2020

Mercury Marine i avtal med Frydenbø

Mercury Marine har ingått ett avtal med Frydenbø. Det innebär att Mercury blir det nya motorvalet för alla som köper Sting och Nordkapp båtar. Hur det blir med BRIG, som ensamt står för en stor del av Evinrudes försäljning i Sverige, framgår inte av pressmeddelandet.

Sedan beskedet kom att BRP lägger ner tillverkningen av Evinrude har norska Frydenbø, som är generalagent för Evinrude i Norge och Sverige och även har egna båtmärken, sökt efter en lösning för att trygga motortillförseln.

Mercury Marine, som är en del av Brunswick Corporation, blev ett ganska naturligt val. Företagets motorer hamnar därmed på akterspeglarna till Sting och Nordkapp på samtliga marknader som ett första steg i avtalet.

– Mercury förknippas med kvalitet och prestanda. Det blir en perfekt partner tillsammans med Nordkapp och Sting, säger Hans Petter Slang, vd för Frydenbø Marine.

Frydenbø ska börja sälja båtar med Mercury från och med modellåret 2021. De planerar att visa sitt nya samarbete på Oslos flytande båtmässa i september, Båter i sjøen.