3 juli, 2020

Ny spårningsteknologi övervakar utrustning och verktyg

Med en historisk ökning av distansarbete och hemmakontor har kravet på utrustningskontroll för företag med verktyg och maskiner ökat drastiskt, eftersom de nu ligger obevakade på många arbetsplatser. Telematikföretaget Fleet Complete, som är ledande inom fordonskontroll och utrustningskontroll över hela världen, har lyssnat på marknadens behov och lanserar nu en helt ny spårningsteknologi som spårar och lokaliserar all sorts utrustning, utan egen strömkälla, dygnets alla timmar.

Pressmeddelande:

Teknologin bakom den nya utrustningskontrollenheten Fleet Complete AT2, övervakar placeringen av dina verktyg, maskiner och utrustning dygnet runt. Medarbetarna slipper därmed slösa dyrbar arbetstid på att leta efter utrustning, verktyg och maskiner och kan direkt lokalisera utrustningen i en digital live-karta. Detta underlättar det dagliga arbetet för företag med olika typer av utrustning och sparar många telefonsamtal mellan medarbetare.

Den nätta enheten (85 x 63 x 24 mm) placeras smidigt och enkelt på valfri utrustning, till exempel släpvagnar, containers, pallar, cyklar och stegar. Enheten är också vattentät för att tåla det Nordiska klimatet året runt.

Om utrustning som till exempel containers eller liknande, som inte förflyttas mer än en gång i månaden, helt plötsligt börjar röra på sig, aktiveras AT2-enhetens rörelsesensor och varnar dig som ägare om händelsen. Du kan också ställa in arbetstid och få varningar om utrustningen förflyttas utanför arbetstid.

Med ett klick öppnar du den digitala kartan för att spåra utrustningen och kan informera polisen om det handlar om olovligt bruk och stöld av utrustning. Tracking-lösningar ger vanligtvis också en lägre försäkringspremie, så glöm inte att informera ditt försäkringsbolag om din nya säkerhetsåtgärd.

System för utrustningskontroll ger vanligtvis också en lägre försäkringspremie, så användare rekommenderas att kontakta deras försäkringsbolag för att informera om den nya säkerhetsåtgärden, som mer eller mindre är nödvändig i tider där utrustningen i många fall är obevakad på obestämd tid just nu.

Traditionella utrustningskontrollsystem behöver skickas in till leverantören när batteritiden är slut, detta har utvecklarna för Fleet Complete AT2 optimerat. Istället för att behöva skicka in din utrustning och vänta på leverans för ett kostsamt batteribyte, kan du med Fleet Complete AT2 göra det snabbt hemma eller på jobbet. Med vanliga AAA-batterier vaknar enheten till liv igen och sträcker sig i upp till tre år till.