8 juli, 2020

Superlyxig sportfiskebåt i superyachtklassen

Vanquish Yachts VQ80 blir en annorlunda sportfiskebåt. Den 24 m långa båten är chase boat till en stor superyacht.

Vanquish Yachts i Nederländerna har fått en beställning en 24 m lång motorbåt som heter VQ80. Den blir chase boat till ”Project SkyFall”, en 60 m superyacht som för närvarande håller på att byggas i Heesen. Det är en av de snabbaste superyachterna idag. Enligt varvet och designerna (Guido de Groot och Studio Delta) blir detta revolution för den konservativa havsfiskevärlden. I ställt för traditionella lösningar blir detta en snabb hybridbåt med högsta prestanda.

Motorerna är nästa generations CAT C32 marinmotorer med totalt 4 800 hk. Motorerna driver i sin tur två ytskärande drev, som ger VQ80 en toppfart på 51 knop under lätt belastning. Båten har rejäla bränsletankar på 5 700 liter. Den får en räckvidd på 330 M i farter på 48–50 knop.

Bland fördelarna med båten märks svenska Petesteps skrovteknik, som uppges öka effektiviteten med över 15% i höga hastigheter.

Båten kan inte bara användas för fiske utan har även en elegant och sportig interiör, som accentuerar utsidans design med kolfiber och många detaljer i ljust och mörkt, Den stora salongen har en sittgrupp, pentry, stora TV-apparater och DJ-paneler.